RECEPT GIERST MET FRUIT EN NOTEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Een lekker toetje dat je ook met griesmeel kunt maken.

Vegetarische gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • GIERST MET FRUIT EN NOTEN vegetarisch, veganistisch en vedisch.
  • 200 gram gierst
  • 5 dl bosbessensap
  • 25 gram sesamzaad
  • 50 gram gehakte amandelen, hazelnoten en walnoten
  • 250 gram aardbeien of frambozen of bramen
  • 130 gram honing of suiker voor veganisten
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ dl melk of sojamelk voor veganisten
  • 125 ml slagroom of sojaroom cuisine voor veganisten

Bereiding

pan

De gierst en de sesamzaad met de bessensap en vruchten opzetten en langzaam aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot dat de gierst gaar is.
Laat afkoelen. Dan honing of suiker, melk en kaneel er door scheppen.
De slagroom stijf kloppen. Schep de brei in schaaltjes en garneer met wat vers fruit en een flinke toef slagroom.

In plaats van gierst kun je ook griesmeel nemen.

SOJAROOM

125 ml sojaroom cuisine in een schaaltje doen. Daar 2 theelepels suiker bij, 1 theelepel johannesbroodpitmeel en een scheutje dipsap, exotische mix. Klop het geheel een aantal min. met een mandmixer.

Recept 23 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Uw recept ga ik vandaag uitproberen, maar ik weet niet wat bosbessensap is.
Graag zou ik dit van u willen weten.
Bij voorbaat dank.