RECEPT ENGELSE KAASSOEP
Het bier dat in deze hartige soep wordt gebruikt, mag niet te bitter zijn. Een bokbier werkt goed of een Britse ale, zoals Newcastle Brown Ale.
Soep gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen
Ingredienten
- 1 grote prei, fijngehakt
- 1 grote winterwortel, in blokjes van halve cm
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes van halve cm
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 gram boter
- 1 laurierblad
- 3 el bloem
- 500 ml volle melk
- 500 ml kippenbouillon
- 1 fles bier (zie boven)
- 1 1/2 el Worcestershire saus
- 2 tl mosterdpoeder
- zout en zwarte peper
- 500 gram extra belegen kaas (Goudse of Cheddar), geraspt
- 100 gram bacon
Bereiding
Giet langzaam de melk, de bouillon en het bier erbij. Breng het aan de kook en laat het 7-8 minuten rustig sudderen, ondertussen af en toe roerend met een garde. Roer dan de Worcestershire saus, het mosterdpoeder en zout en peper erdoor. Doe beetje bij beetje de kaas erin en roer totdat deze gesmolten is (laat het niet meer aan de kook komen).
Bak de plakken bacon uit in een koekenpan en snijd ze daarna in kleine stukjes. Serveer de soep en strooi over iedere portie wat bacon.