RECEPT ENGELSE HARTIGE PUDDING

Gloucester Cheese Pudding - Dit gerecht is geschikt voor een stevige lunch, maar kan, met een salade, ook als lichte avondmaaltijd dienst doen.

Vegetarische gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 250 gram belegen kaas, geraspt
  • 75 gram geroosterde, ongezouten cashewnoten of pinda's, gehakt
  • 10 sneetjes volkorenbrood, zonder korst
  • 30 gram boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • 3 eieren
  • 400 ml melk
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl salie (optioneel)
  • zout en peper

Bereiding

Meng 150 gram kaas met de cashewnoten of pinda's. Besmeer de sneetjes brood met boter en beleg ze met het kaasmengsel. Snijd de sneetjes diagonaal doormidden en verdeel ze dakpansgewijs over de bodem van een lage, rechthoekige ovenschaal.

Meng de peterselie met de resterende kaas en strooi dat over het geheel.

Roer de eieren, melk, mosterd, salie en zout en peper door elkaar en giet dat eroverheen. Laat de schaal 30 minuten staan, zodat het eiermengsel kan intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak het gerecht 30-40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin ziet.

Recept 9 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik had toevallig alle ingredienten in huis dus heb ik dit gisteren maar 's geprobeerd. Zeker geen tegenvaller, weer een nieuw vegetarisch idee!