RECEPT BEURRE BLANC SAUS

Recept van Rick Stein, lekker bij vis gerechten

Saus gerecht uit Frankrijk , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 dl goede witte azijn
  • 1 dl witte wijn
  • 1 ui, fijngesneden
  • flinke scheut room
  • scheutje visbouillon
  • 200 gram boter

Bereiding

Kook de azijn met de wijn, bouillon en ui in tot er bijna geen vocht meer is.

Voeg dan de room toe en de boter, op laag vuur laten smelten.

In een zeef gieten en op smaak brengen met zout en peper.

Serveren met gegrillde vis.

Recept 14 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekker frietje met!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Witte botersaus/Sauce au beurre blanc

1 liter saus:

Ingrediënten:
koude boter 500 g
sjalot 100 g
witte wijn 5 dl
room 3 dl
peper

Bereidingswijze
1. Doe de witte wijn en de sjalot in een pan.
2. Zet de pan op een hoog vuur.
3. Breng de vloeistof aan de kook.
4. Reduceer de vloeistof tot één vijfde van de oorspronkelijke
hoeveelheid.
5. Voeg de room toe.
6. Reduceer opnieuw tot er 50 procent van over is.
7. Zeef de reductie door een bolzeef in een pan.
8. Zet de pan op een laag vuur.
9. Voeg de klontjes boter één voor één onder voortdurend
roeren aan de reductie toe.
10. Breng de beurre blanc op smaak met peper.

Gr. Niels

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie een beetje kok heeft geen website nodig voor z'n witte wijn sausie.

succes verder in jullie eetcafe's met remia saus mix he!

later

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @Sven
Als je er dan ook even bij vertelt hoe jij dat dan wel niet doet, hebben we er misschien nog iets aan.
Beroepskok... (cock)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik Ben zelfstandig werkend kok en ik maak mijn beurre blanc veel anders tevens ook mijn beurre rouge.

Amateurs...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Athony,

Ui hoeft voor en castric niet aangezweet worden.

Azijn is voor het zuurtje. (smaak)

Binden doe je met de boter ook wel MONTEREN genoemd

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Indra, in het basiskennisboek voor het opleiden van koks staat wel degelijk room vermeld en in 9 van de 10 restaurants maken ze het ook met room.

Vroeger werd er inderdaad geen room in verwerkt.
(is ook lekkerder)


Receptuur is voor ongeveer 6 personen zie je makkelijk.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In een echte Beurre Blanc hoort geen room.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heb enkele opmerkingen bij ht zien van deze
1.wat heeft die nut van azijn
2. hoe bind je het geheel
3. je moet eerst uw SJALOTTEN aansueren uitzweten in de boter )


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie is deze beschrijving voor 1 persoon of 2? Ik zou denken 1 maar twijfel.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie het is best lekker als je het goed kan maken