RECEPT AARDAPPELBURGERS MET KIPVULLING
Lekkere aardappelschijfjes gevuld met kip een heerlijk snack.
Gevogelte gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 1 kilo aardappels, geschild, gekookt en fijngeprakt
- 1 ui, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eieren
- zout en peper
- 1 tl kurkuma
- 2 snufjes kaneel
- half bosje fijngehakte peterselie
- 250 gram kipfilet, gekookt en in kleine stukjes
- 1/2 tl cayennepeper
- bloem
- olie
Bereiding
Strooi wat bloem over een plat werkvlak en spreid daar het aardappelmengsel over uit. Vorm er een soort 'balk' van, van 30 cm lang, 7 cm breed en 5 cm hoog. Als het mengsel te slap blijkt te zijn, voeg dan wat bloem toe. Maak vervolgens een geul over de hele lengte van de balk.
Meng een snufje kaneel, wat zout en de cayennepeper door de kip en verdeel de kip over de geul. Maak de geul dicht door het aardappelmengsel eroverheen te vouwen en snijd de balk dan in ca. 12 schijven. Haal de schijven door de bloem.
Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan en bak de burgers 3 minuten aan beide kanten. Lekker met een groene salade.