RECEPT GEVULDE KIPFILET

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kleine kipfilets
  • zout, peper
  • 40 gr. Boter of margarine
  • 1 ½ dl kippebouillon
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 el gesneden dragon
  • voor vulling
  • 75 gr. Pancetta of magere ontbijtspek
  • 1 el margarine
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 200 gr. Spinazie grofgesneden
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 150 g. mozzarella in blokjes
  • zout peper

Bereiding

Sla kipfilets tussen plasticfolie iets platter, snij ze als een broodje in en sla ze open. Bestooi de filets aan beide zijden met zout en paper
Vulling: bak de pancetta in ong. 5 min. Krokant in de boter. Voeg de knoflook toe en daarna de spinazie. Bak de spinazie. Bak de spinazie onder omscheppen 3-5 min. Mee tot deze geslonken is en het vocht helemaal verdampt is. Laat het mengsel iets afkoelen en roer dan de paprika en mozzarella erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vul de kipfilets met dit mengsel. Klap de filets dicht. Stek ze vast met houten prikker of bind ze dicht met keukendraad. Verhit de boter en bak hierin de kipfilets aan beide zijden in ong. 15 min. Lichtbruin en gaar. Neem de kip uit de pan. Blus het achtergebleven braadvet af met bouillon en slagroom en laat de saus op zacht vuur nog ong. 45 min. Koken. Roer voor serveren de dragon door de saus en serveer deze bij de kipfilet.

Recept 8 keer bezocht en 109 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Kip Scampi
Kipfilet met peterselie kappertjessaus
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,8 obv 9 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Gemaakt, alleen voor 4 personen 4 KLEINE kipfilets????

Jezus mina, ik heb 6 grote gemaakt en dat was net voldoende. 4 Kleine is dus echt op zijn Hollands ;-)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heerlijk recept.
Helft van de hoeveelheid vulling voor 2 grote kipfilets is prima.
Sausje peprobeerd met creme fraiche light. Dit bindt niet mooi, dus niet doen.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie toprecept! verukkelijke saus met de dragon en de 45 min zijn inderdaad overdreven.
kip gewoon even warmhouden in folie of af laten koelen en terugdoen in de pan als je saus klaar is.Lekker in combinatie met gekookte pastinaak ipv aardappels ofzo.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Inderdaad een beetje veel vulling voor 4 kleine kipfilets, maak er dus 4 grote van. Voor de rest een uitstekend recept.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Wij vonden het recept heerlijk. De vulling kun je ook extra maken en als groente erbij serveren, lekker, makkelijk en gezond!
groetjes Matthias en Astrid

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekkere vulling alleen was dit toch wel wat veel.
nog maar even opgewarmd en er apart bij geserveerd. beslist de moeite waard.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker hoor, lekker sausje ook. Alleen had wel erg veel vulling, ik kreeg niet alles in de kip.

Vanavond ga ik de variatietip met de Boursin maar eens uitproberen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk recept. Baaf, de saus moet flink verdampt zijn als je hem 45 min. laat inkoken. Als je een beetje kunt koken, dan begrijp je dat hier 4 a 5 min. bedoeld wordt.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie je kan de ingredienten vervangen door rauwe ham en kruidenkaas.(boursin)
kipfilet opensnijden,bestrooien met wat kipkruiden,ham erop en wat kruidenkaas,oprollen en gerookt spek omwikkelen om vast te houden.
heel lekker, "smullen maar"?

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Niet zo fijn voor je gasten dat je nog drie kwartier moet wachten voor de saus goed is en de kipfilet dus koud of als je het in de oven warm houdt toch minder smakelijk en droog is. In pricipe is de combinatie wel lekker, maar de verwerking is buitengewoon onpractisch en "klantonvriendelijk".