Xotus

Soort Tokos
Naam Xotus
Straat Kleveringweg 57
Postcode 2616 LZ
Plaats Delft
Telefoon 015-2146667
Fax 015-2137262
Email info@xotus.nl
Informatie In deze kwekerij voor exotische groenten en planten is een zeer goed gesorteerde toko (aziatische supermarkt)gevestigd met veel verse producten
Social
 
Door
Datum In --
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Hans
Reactie Ik kocht vroeger altijd diverse soorten Passiflora's bij Xotus, die ze helaas al lange tijd niet meer in het sortiment voeren. Sinds het faillissement en de achtereenvolgende overnames door Staelduinsebos en Konijnenburg is de zaak hard achteruit gehold. Het is niet meer wat het geweest is. Ik snap daarom ook niet dat de achtereenvolgende eigenaren de naam Xotus gehandhaafd hebben. Die naam is vergane glorie.

Anderen zijn in het gat gesprongen dat Xotus heeft achtergelaten. Ik heb gelukkig andere leveranciers van Passiflora's gevonden.

Datum
Naam wies haket
Reactie kom er nog steeds graag. jammer dat de gemeente delft er een stokje voor gestoken heeft dat het het Xotus van toen was. Het restaurant heeft een goede uitstraling en ik geef er graag mijn feestjes. Ook onze dansclub is er graag en hebben er goede herinneringen plus natuurlijk lekker eten.

Datum
Naam John Jansen Sr
Reactie Goed en smakelijk eten tegen een heel redelijke prijs.
De lontong istimewa (ook wel lontong rames genoemd) is goed van smaak waarbij men naar wens de 'pedisgraad' kan aangeven.
De Tjendol is echt lekker!

Datum
Naam hans
Reactie Een grote teleurstelling was wat ik voelde toen ik vrijdag na 2 uur rijden Xotus binnenstapte. Wat is er geworden van het exotisch plantencentrum van destijds? Ik ken Xotus van de tijd in de plastic koepelserres, een tropische paradijs in Nederland, waar ik tal van planten herkende van onze reizen en evenveel nieuwe planten ontdekte. Heel veel groeien nog steeds bij ons thuis. k heb hier nog de catalogus 'exclusieve planten en zaden' van Xotus uit 1998 met een uitzonderlijk groot aanbod van exoten. De verhuis naar de glazen kasten was een grote stap die een deel van de sfeer teniet deed maar ook de eerste jaren was het aanbod planten nog groot. Anno 2007 is het echter een rommelige tuinzaak geworden waarvan er 13 in een dozijn gaan en waar het aanbod van bloempotten & andere prullaria veel belangrijker is dan de planten. De helft van de zaak staat leeg en de planten? Wel, hier om de hoek hebben ze een breder assortiment.

Komt er nog een nieuw 'Xotus' ? Eentje zoals toen? Als liefhebber van tropische & exotische planten weet ik niet meer waarheen.

MVG,

Hans Van Rafelghem
www.hansvr.com

Datum
Naam Marco
Reactie Er is de laatste tijd veel (postief) veranderd. Breed assortiment (buiten)planten en vooral zeer prettige bediening, en dat wordt vaak vergeten !
Een aanrader dus.

Datum
Naam Jari Sterrenburg
Reactie @ dhr. Bekker: de footwinkel????? was dah?

Datum
Naam Gerard
Reactie Helemaal mee eens. Ben er logischerwijze dus al een tijd niet meer geweest.

Datum
Naam R,Bekker
Reactie Was beter, gaat wat achteruit , zowel footwinkel als de planten afdeling.