Restaurant Kromhout

Soort Restaurants
Naam Restaurant Kromhout
Straat Tielsestraat 190
Postcode 6673 AE
Plaats Andelst
Telefoon 0488-422888
Fax
Email info@restaurantkromhout.nl
Informatie
Social
 
Door Marco
Datum In 26-3-2012
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Na een tijdje geleden een Groupon te hebben gekocht voor een 5-gangen diner bij restaurant Kromhout in Andelst was het afgelopen vrijdag zover.

Op Iens had ik al gelezen dat er hier goed gekookt word, de verwachtingen zijn hoog! ☺

Het parkeren is wat lastig, maar tegenover kunnen we de auto kwijt. Later blijkt dat het vol is door een grote groep die komt eten, normaal zou je hier dus geen last van hebben.

Van binnen ziet het er leuk uit, Alice vindt alleen de vloer niets ;-). De tafeltjes zijn mooi gedekt met makkelijke stoelen. Aan een kant is een lange rij gezet voor de al genoemde groep.

We worden vriendelijk geholpen en krijgen dus een 5-gangen verrassingsdiner. Ik ga voor een pilsje en Alice voor een witte wijn. Snel krijgen we wat knabbels, stukjes worst van livar varken, gerookte amandelen en zelfgemaakte kaasstengels. Lekker.

Als eerste krijgen we nog een amuse van 4 hapjes; peengelei met peensaus; een macaron van biet met roomkaas; een makreelbitterbal met mayonnaise; geitenkaas bavarois met meloen. Allemaal lekker, uitschieter de biet met roomkaas. Een heel leuk begin en het ziet er prachtig uit.

Het diner begint dan eigenlijk pas echt……

De eerste gang is een gerechtje van sardienfilet gebakken op de huid op wat plakjes ansjoviscake met gemarineerde venkel, tomaatcreme en blokjes tomaat en daarnaast nog wat ansjovismayonaise en bestrooit met aardappelfrites. Een heel lekker gerechtje met geen overheersende ansjovis, juist erg verfijnd en lekker. Een goed begin!

Na een plezierige pause komt het volgende gerechtje al weer. Deze keer een fris gerechtje met gerookte paling, gele en rode biet wat bulgur en crème van dadel. Dit gerechtje dus juist lekker fris maar toch ook weer wat rijker door de paling. Smullen!

Dan moeten we iets langer wachten maar niet te lang. Eigenlijk merken we daardoor pas hoe veel rumoer die grote groep geeft. Dat krijg je natuurlijk maar dat is eigenlijk het enige minpunt van de avond. Wat ‘overlast’ van die grote groep maar gelukkig niet te. We hebben het nog steeds erg naar onze zin en de bediening helpt daar zeker mee! De jonge garde misschien wat onzeker maar de gastvrouw zeker niet, erg fijn in de omgang met ons als gast.

Dan komt het er een vleesgerecht, malse eendeborst met wat zoete dadelcreme, stukjes grapefruit, gemarineerde witlof en een krokantje van hazelnoot en ernaast nog wat sherry dressing gedruppeld. Heerlijk, zeker een hapje met alle smaken in een. Top!

Op het hoofdgerecht moeten we echt wat langer wachten of het de bedoeling is weet ik niet, maar ook de grote groep krijgt hun hoofdgerecht dus het zal wel daardoor komen.

Het hoofdgerecht is kalfsvlees met een kalfsjus, uitjes, broccolipuree, aardappelpuree met bieslook en drie kleine groente amuses, prie met limoenmayonaise, meiwortelpuree, geroosterde cherry tomaat en een stukje gefrituurde polenta. Een heel lekker hoofdgerecht met zoveel smaak en juist de verschillende smaakjes maken het af! Echt een top hoofdgerecht met de goede hoeveelheid.

Daarna krijgen we nog een toetje van boerenyoghurt ijs, wat toefjes opgeklopte room (zure room?), toefjes bavarois en krokantjes van pistache en koek. Lekker vooral het yoghurtijs en room toefjes.

Heerlijk gegeten met als enige minpuntje die grote groep maar ik verwacht dat je daar normaal gesproken niet mee te maken krijgt.

Omdat we met de oppas had afgesproken hebben we geen koffie meer genomen, dus daar kan ik niet over oordelen.

Wat knabbels vooraf4 kleine amusesSardine op ansjoviscake
Paling met bietEendeborst met dadel en witlofKalfsfilet met kalfsjus, puree met bieslook
Het toetje