RECEPT ZONGEDROOGDE TOMATENSAUS

Deze saus past goed bij bv. gegrilde tonijn of kip

Saus gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 10 zongedroogde tomaten op olie, drooggedept
  • 250 ml droge witte wijn
  • 60 ml witte wijnazijn
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 250 ml slagroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 el gehakte verse tijm of 1 tl gedroogde
  • zout

Bereiding

Kook de wijn, de wijnazijn, de peperkorrels en het laurierblad in een sauspannetje tot de vloeistof met de helft is gereduceerd, ca. 10-12 minuten. Haal de vloeistof door een zeef.
Doe de tomaten in een blender en doe de vloeistof erbij. Laat draaien tot er een puree is gevormd. Doe het mengsel in de sauspan en voeg de slagroom, de bouillon en de tijm toe. Laat ca. 3 minuten sudderen en breng op smaak met zout.

Recept 21 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik vond het aan de zure kant er zat teveel azijn in maar verder wel heel lekker. Voor herhaling vatbaar met minder azijn!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit was een heerlijk sausje bij onze zalm.