RECEPT ZALM MET KOMKOMMERSAUS

De smaak van komkommer past uitstekend bij zalm

Vis gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 zalmmoten van 3 cm dik (samen ca. 700 gram)
  • zout en zwarte peper
  • sap van halve citroen
  • 2 el boter
  • 1 grote komkommer
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 potje zure room (125 ml)
  • 1 bosje dille

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pak een groot stuk aluminiumfolie en smeer dat in met 1 eetlepel boter. Leg er de zalmmoten op, kruid ze met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Vouw de folie losjes eroverheen en bak de zalmmoten 20-25 minuten in de oven. Laat ze vervolgens in de folie wat afkoelen.

Schil de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in zeer kleine blokjes. Hak de dille fijn.

Smelt de resterende boter in een pannetje en bak daarin de komkommer 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat het zachtjes 10 minuten sudderen tot het vocht volledig is verdampt. Roer er van het vuur af de zure room en dille doorheen en kruid met zout en peper. Verdeel de zalmmoten over 4 voorverwarmde borden en giet over iedere moot wat van de saus.

Recept 6 keer bezocht en 90 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Gewoon : eenvoudig en héél lekker.
Zal niet de laatste keer zijn.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het was echt lekker! Heerlijk gewoon!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel erg lekker.
We hadden wel zalmfilets in plaats van zalmmoten.
Ook de kinderen hebben ervan genoten.(vooral de komkommersaus)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het was heerlijk!