RECEPT WARME MOSSEL EN AARDAPPELSALADE
Salade gerecht uit Spanje voor 3 personen
Ingredienten
- 2 kg mosselen, gewassen
- 160 ml droge witte wijn
- 1 fijngehakte ui
- 1 kg ongeschilde vastkokende aardappelen, gewassen
- 1 teen knoflook
- 1 koffielepel mild paprikapoeder
- 100 ml olijfolie
- 2 soeplepels witte wijnazijn
- 4 bosuitjes, gehakt
- 1/2 kop platte peterselie
- 1 soeplepel = 20 ml
- 1 koffielepel = 5 ml
- 1 kop is 250 ml
Bereiding
Het overgebleven kookvocht door een fijne zeef in een schone pan gieten en inkoken tot je ongeveer 1/3 kop (80 ml) overhoudt.
De mosselen uit de schelp halen. Eventueel een paar met schelp bewaren voor de versiering.
De aardappelen beetgaar koken in gezouten water en afgieten. Als ze zodanig zijn afgekoeld dat je ze net kunt vasthouden, in dikke schuine plakken snijden en door de mosselen doen.
Het ingekookte mosselvocht,het geperste teentje knoflook, het paprikapoeder, de olijfolie en de azijn tot een vinaigrette kloppen en eventueel nog wat zout en peper toevoegen (is niet echt nodig)en over de salade gieten.
De resterende ingredienten erbij voegen en voorzichtig omscheppen.
Onmiddelijk serveren.