RECEPT VIS MET HARISSA

Harissa is een hete chilipasta waar ook nog wat aromatische kruiden zoals koriander en karwijzaad aan toegevoegd zijn

Vis gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 witvisfilets (ca. 200 gram per stuk)
  • zout en peper
  • bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 2 tl harissa (Marokkaanse of Turkse winkel)
  • 1 laurierblad
  • 125 ml water
  • 200 gram zwarte olijven, ontpit
  • sap van halve citroen
  • 2 el peterselie, gehakt

Bereiding

Kruid de visfilets met zout en peper en haal ze door de bloem.
Verhit de olie in een grote zware koekenpan en bak de filets aan beide kanten bruin in ca. 5 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
Doe de ui en knoflook in de pan en fruit deze 3-4 minuten. Voeg de tomaten, harissa, laurier en water toe en laat dit onafgedekt 10 minuten sudderen.
Doe de visfilets samen met de olijven weer in de pan en laat het geheel nog 7-8 minuten sudderen.
Verwijder het laurierblad, sprenkel het citroensap erover en garneer met de peterselie.
Serveer er brood en een salade bij.

Recept 19 keer bezocht en 41 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Marokkaanse vistajine
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!