RECEPT MAROKKAANSE VISTAJINE
De vis in deze tajine wordt gemarineerd in Charmoula, een typisch Marokkaanse kruidenmarinade
Vis gerecht uit Marokko voor 4 personen
Ingredienten
- 125 ml olijfolie
- 2-3 el gehakte bladpeterselie
- 3 el gehakte koriander
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- 1 tl kurkuma
- snufje cayennepeper
- snufje saffraan
- zout en peper
- 4 flinke witvisfilets, bv. kabeljauw, heek of heilbot
- 400 gram wortels, in dunne schijfjes
- 500 gram tomaten, in dunne schijven
- 1 grote ui, in dunne ringen
- 1 citroen, in dunne schijven
- 1 rode paprika, in dunne repen
- 20 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de schijfjes wortel over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er de helft van de tomaten, de helft van de ui en de helft van de citroen over. Bestrooi met zout en peper.
Haal de visfilets uit de marinade en leg ze op het groentemengsel. Leg hierop de resterende tomaat, ui en citroen en verdeel daar de repen paprika en de olijven over. Giet de marinade erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak 25 minuten in de oven.
Verhoog de temperatuur naar 200 graden en bak nog eens 10 minuten.