RECEPT VARKENSHAAS MET MOSTERDSAUS
Recept voor een varkenshaasje met romige mosterdsaus.
Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 2 Varkenshaasje
- 2 el olijfolie
- 5 el ongezouten boter
- 1 tl fijngesneden sjallot
- 0,5 dl witte wijn
- 1 1/2 dl kippenbouillon
- 3 el Dijon mosterd
- 1 1/2 dl slagroom
- 1 tl vers gehakte basilicum
- 1 tl versgehakte peterselie
Bereiding
Varkenshaas kruiden met peper en zout. In grote braadpan olie en 4 el boter verhitten, tot het net niet begint te roken, bruin de varkenshaas aan alle kanten. Hitte reduceren tot medium en bak de varkenshaas ongeveer 10 minuten, regelmatig draaien. Dan in de oven plaatsen op een bakplaat en in de oven roosteren tot een vlees thermometer ong. 75 C aangeeft, net nog roze, 10-15 minuten.
Als het vlees in de oven staat, de overgebleven el boter en sjalot in de braadpan bakken tot het zacht wordt. Voeg de wijn, bouillon en mosterd toe en laten pruttelen. De bodem goed 'schoon' schrapen. Room met de basilicum toevoegen en laten pruttelen tot het dikker wordt. Peterselie doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
Vlees in mooie plakjes snijden en saus er over schenken.