RECEPT VARKENSHAAS MET MOSTERD KRUIDENKORST

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 lenteuitjes, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm (blaadjes)
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el dijon mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 1 dl kippebouillon
  • ca. 400 gram varkenshaas (2 stuks)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C.

Doe de lenteui, knoflook, tijm, zout en peper in keukenmachine of vijzel en maak fijn. Dit mengen met olie en mosterd.

Varkenshaas insmeren met mosterdmengsel en eventjes rondom bakken in pan (die ook in de oven kan!). Dan pan met vlees in oven zetten en roosteren tot gaar, een minuut of 20.

Pan uit de oven nemen en vlees in folie rollen en laten rusten.

De bouillon in de pan gieten en hiermee en jus maken, eventueel wat verdikken met blokjes boter of bloem.

Vlees in plakken snijden en serveren met de saus.

Recept 14 keer bezocht en 69 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Hoi ga het nu voor de 2e x maken doe hem wel iets korter in de oven +/- 15min