RECEPT TROPISCHE VRUCHTENPUDDING, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Dit recept heb ik uit het veganistische kookboek van Ben Klok en vind het zo lekker dat ik neerzet.

Vegetarische gerecht uit Brazilie

Ingredienten

  • TROPISCHE VRUCHTENPUDDING
  • 200 gram tarwegriesmeel
  • 8 dl sojamelk
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 16 ontpitte dadels, enkele uren geweekt en in stukjes gesneden
  • 6 eetlepels appeldipsap
  • 1 dessertlepel rasp van een biologische sinaasappelschil
  • 2 kiwi’s
  • 400 gram ananas in stukjes

Bereiding

pan
puddingvorm

Roer de griesmeel door de sojamelk, voeg er de vanillepoeder aan toe en breng al roerend aan de kook. Laat 3-4 min zachtjes doorkoken, totdat een dikke pudding is ontstaan.
Haal van het vuur en roer er de dadels, appeldiksap en geraspte sinaasappelschil door.
Vet een puddingvorm in met wat olie. Snijd de kiwi’s in plakjes en beleg er afgewisseld met de ananas de bodem en zijkanten mee. Laat daarna heel voorzichtig de pudding er op lopen. Druk wat aan en laat helemaal afkoelen. Keer de puddingvorm voorzichtig op een bord of schaal om en ziedaar een beeldschone vruchtenpudding in een tropisch jasje.

Recept 23 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Mangolekkers, vegetarisch, veganistisch en vedisch
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!