RECEPT TONIJN MET GEBAKKEN KNOFLOOK

Vis gerecht uit Japan voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram tonijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/4 ui
  • 1 lenteui
  • 2 nori vellen
  • olie om te bakken
  • Sojasaus met wasabi
  • 0,5 dl sojasaus
  • 0,5 dl sake (gekookt, zonder alcohol)
  • wasabi naar smaak

Bereiding

Snijd de tonijn in blokjes van een 1/2 cm. pel de noflook. Verhit wat olie en roerbak de knoflook, opletten dat het niet verbrand. Uit de pan nemen en pletten met een mes en fijn snijden.

De ui en lenteui fijn snijden.

Meng de tonijn en de knoflook, dan de ui soorten toevoegen en mengen. In de koelkast zetten.

Verdeel de noir in 8 stukken. Meng de sojasaus met de sake en wasabi.

Serveren door tonijn op een apart bordje te leggen, met de saus en nori apart.

Recept 23 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit lijkt me heerlijk in een rolletje, als een soort sushi zeg maar!

Zal dat eens gaan proberen!