RECEPT TOMATENSOEP A LA YVONNE

Deze soep heeft onze kraamhulp klaargemaakt nadat ik was bevallen. Nu 10 jaar later eten we hem nog steeds volgens haar recept.Deze soep maken we altijd een dag van te voren.

Soep gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 flinke schenkel
  • rundvleesbouillonblokjes
  • 1 zak boerensoepgroente
  • 100 gram tauge
  • 2 grote blikjes tomatenpuree
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • laurierblad
  • ketjap manis

Bereiding

laat de schenkel in ongeveer 2 liter water samen met hele uien, laurierblad en een flinke scheut ketjap manis, knoflook en ong. 6 bouillonblokjes trekken.
Laat het geheel minstens 2 uur trekken.
Verwijder de uien en laurierblad.
Snijd het vlees klein.
Snij de uien paprika in reepjes en voeg deze aan de soep toe.Voeg tevens de boerensoepgroente toe en nog even laten koken. Dan de tauge erdoor en de vlam uitdraaien.
Volgende dag tomatenpuree erdoor roeren en alles zachtjes aan de kook brengen.
Heerlijk met stokbrood en kruidenboter

Recept 9 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kunnen jullie ook gewoon commentaar geven op het recept zelf? nu weten de mensen toch niet of de soep lekker is of wat er eventueel beter zou kunnen...

Het is geen kritiekshow dames!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Onstaan niet de meeste recepten uit eigen verzinsel ?
Je moet wel een beetje lef hebben met koken, dat maakt het zo leuk.
En ketjap in tomatensoep kan heel goed.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mijn moeder doet het ook en het is heel lekker!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dit lijkt wel op chineze tomatensoep, wie doet er nu ketjap in tomatensoep, dit lijkt me eerder een eigen verzinsel