RECEPT ERWTENSOEP

Recept voor de wintersoep van Nederland, met hele erwten ipv spliterwten, dag 2 is ie lekkerder dan dag 1 ;-)

Soep gerecht uit Nederland , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 pak hele erwten – 500 gram, een nacht in koud water gestaan
  • 500 gram varkensvlees, ribbetjes
  • 250 gram speklap, in z'n geheel
  • 1 grote schoongemaakte ui, in halve ringen of snippers gesneden
  • 3 goed gewassen en in (halve) ringen gesneden preien
  • 1 geschilde en in stukjes gesneden winterpeen
  • 1/2 schoongemaakte en in blokjes gesneden selderijknol
  • 1 rookworst

Bereiding

Doe de ribbetjes en speklap in een grote soeppan samen met de geweekte erwten.

Doe er zoveel water bij totdat de ingrediënten onder het water staan. Voeg daarna de gesneden groenten toe en voeg eventueel nog wat water toe. Laat dit alles twee uur op laag vuur pruttelen, tot twee en een half uur. Als de erwten goed zacht zijn en open beginnen te komen, proeven. Op smaak brengen met zout, peper of bouillonblokje.

Spek en ribbetjes uit pan nemen en het vlees los pluizen, het spek is heerlijk dun gesneden op roggebrood met wat mosterd en zout en peper.

Verwarm de rookworst apart tot goed, volgens verpakking en snijdt in plakjes. Voeg de rookworst toe aan de erwtensoep.

Recept 3 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!