RECEPT TIRAMISU

Dit recept voor Tiramisu is denk ik het bekendste Italiaanse nagerecht. Het staat al een tijdje op Tastyweb en keer op keer staat ie weer bovenaan in de bezoekers aantallen. Geniet er van!

Zoete gerecht uit Italie voor 6 personen

Ingredienten

  • 200 gram savoiardi (Italiaanse lange vingers)
  • 4 grote koppen espresso koffie
  • 6 el suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 3 borrelglaasjes likeur naar smaak (bij. Marsala, Tia Maria of Amaretto)
  • 6 eieren
  • snufje zout
  • cacao poeder

Bereiding

Koffie zetten. De koffie in een grote kom doen samen met de likeur.
De eieren scheiden (dooier-eiwit). Het eiwit moet echt zuiver blijven.
Klop met de mixer de eierdooiers met de suiker cremig.
Voeg de mascarpone toe en goed mixen.
Eiwit met snufje zout schuimig kloppen met garde (met de hand dus!)
Maak een mengsel van dooiers en wit.
Neem een schaal.
Bedek de bodem met wat mengsel.
Dip (niet te lang, net even kopje onder) de lange vingers in het koffie/likeur mengsel) en bedek daarmee de bodem. Leg hierover weer een laagje mengsel. Bestooi dit met wat cacao poeder. Leg hierop weer een laagje gedrenkte lange vingers, weer een laagje mengsel erover en bestrooi dit weer met cacao poeder.
Zet schaal nu minstens 2 uur in de ijskast.
Voordat je de Tiramisu gaat serveren nog even wat cacao erover strooien.

Recept 46 keer bezocht en 499 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 50 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie hee pieps ik ben 11 en ik wil zo grag naar italie :D
I<3 pizza :D

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Je gebruikt veel te veel eiren in vergelijking met je mascarpone.Toen ik deze maakte was het net een soep,maar wel lekker van smaak.Ookal klopte ik men eiwit stevig op(bleef kleven als ik de kom omdraaide).
Kheb nu gisteren recept gehad van een italiaan en kmoet zeggen nu is hij echt stevig,kan je echt blokjes uitsnijden.

3eiren
500gr mascarpone
150gr suiker(of 140gr en 1zakje vanille suiker)
pakje lange vingers of speculoos
4tassen sterke koffie
likeur naar keus(disaronno in mijn geval)

eieren scheiden
eidooiers mengen(mixen dus) met de suiker en goed kloppen zodat je mengels witachtig word van kleur.
mascarpone onderspatelen met een spatel
eiwit stevig opkloppen(MOET blijven kleven als je de kom omdraait)
VOORZICHTIG het eiwit onderspatelen(ZEKER NIET ROEREN) onder de mascarpone massa
onderste laag droge koekjes leggen(zo voorkom je dat het te nat word onderaan)
laag beslag over,laag gedrenkte koekjes,laag beslag,....tot je schotel vol is(bovenste laag moet beslag zijn)
Minstens 6u laten opstijven in de frigo(maar beter is voor 24u)
bij opdienen bestrooien met cacao.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb tiramisu gemaakt en dat een dag in de koelkast laten staan , alleen heb ik nou aan de onderkant bij de vingerkoekjes zwarte spikkels !
is dit nou schimmel of niet?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Tiramisu.... Heerlijk, vaak gemaakt maar...

1 probleempje en dat is enkel de stap van het mengen van de goed geklopte eigeel 3 stuks met 20 gram poedersuiker en de Mascarpone. Hoe langzaam en rustig ik het ook vermeng met een spatel, het wordt te vloeibaar. Als ik het kort vermeng is het niet vermengd en proef je de Mascarpone puur erdoor heen. Vaak gaat de Mascarpone helemaal los in stukjes en dan moet ik wel kloppen. 3 eigeel op 250 gr. Mascarpone moet toch kunnen?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik gebruik helemaal geen eiwit, alleen de dooiers.
En de koffie maak ik wat sterker en gebruik er minder van. Ook gebruik ik wat minder likeur. Dit over de lange vingers sprenkelen als dit in de schaal ligt.
Kan niet mislukken!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Aan diegene waarbij de tiramisu wat slapjes uitkomt,

je kan ook een deel van de suiker bij het eiwit mengen eenmaal dit stevig geklopt is. Dit vormt een mirengue ofwel Italiaans schuim, het voordeel hiervan is dat je het eiwit minder makkelijk kunt kapot roeren tijdens het ondermengen.

Als je je dooiers even opwarmt tot op lichaamstemp. d.w.z. totdat de massa lauw aanvoelt en dan deze massa klopt totdat deze wit ziet (als je de massa van de klopper laat lopen moet die eventjes bovenop de overgebleven massa blijven liggen) dan zou het in principe niet meer mogen verkeerd lopen. denk er ook aan van altijd het luchtigste beslag onder het zwaarste beslag te mengen en nooit omgekeerd.

Lukt het dan nog niet kan je nog altijd proberen om 2 blaadjes gelatine op koud water te laten weken daarna te smelten en aan je mengsel van dooiers en mascarpone toe te voegen vooraleer je er het eiwit aan toevoegt.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het is een geweldig recept. Je moet alleen de eiwitten stevig kloppen in plaats van schuimig, dat had ik de eerste keer ook gedaan en dan wordt het inderdaad drassig. Misschien een goed idee om het recept aan te passen, aangezien dit volgens mij bij veel mensen gebeurt die de reacties niet gelezen hebben maar het recept wel. Zonde als het mislukt want als het lukt is het echt overheerlijk!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ja een tien

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat een gezeur over slap... dat is een kwestie van stijf kloppen .. haha...het was HEERLIJK ... precies goed...ik heb er zelfs nog slagroom bij gevoegd...maar dan zonder suiker want dat vind ik zo lekker romig....MMMMMMMJAMMIE
Yoke

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Ik heb het recept precies gevolgd, met tiramisoep als resultaat :(

De lange vingers kort gedoopt, zoals aangegeven, maar daardoor waren ze nog droog van binnen. Bovendien kwamen ze steeds bovendrijven in de schaal. En de room was vloeibaar, ook na een paar uur koelkast, echt een teleurstelling.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb deze tiramisu gemaakt afgelopen weekend.
Als er staat: "Klop de eiwitten met het zout schuimig." Dan klop ik de eiwitten dus niet helemaal stijf en puntig. Beetje jammer, want nu is het veel te vloeibaar. Volgende keer toch gewoon met slagroom.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Gebruik Italiaanse lange vingers (savoiardi's).
Dompel ze HEEL EVEN onder en duw met je vingers van boven naar beneden het vocht eruit.
Meestal moet je dan het onderste kontje wegdoen, anders krijg je babyvoer!

Salmonella kan zowel in het ei als aan de buitenkant zitten.
Het veiligst is dus als je gepasteuriseerd eigeel+eiwit koopt.

En inderdaad; hoe langer de Tiramisu staat, hoe wateriger hij kan worden.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan.
Ik geef Italiaanse kooklessen en in 1 van de workshops zit ook de Tiramisu.
Geleerd van mijn familie in Sardinie.....

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ipv lange vingers...Bastonge koeken!!! Erg lekker

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lekker! Maar hij was te drassig... Ik had ook maar 250 gram Mascarpone gebruikt, hieronder lees ik dat 500 gram beter is... Wat is het nou?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Aan Elisabeth,

Het wassen van de eieren heeft geen enkel nut.
Salmonella zit in het ei en niet aan de schil.

Met vriendelijke groet.
Tanja

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoi iedereen
Ik wil dit recept eens graag uitproberen, maar heb eerst een vraagje. Onlangs heb ik tiramisu geproefd waarvan de lange vingers heel waterig waren. Is het voldoende om de lange vingers maar heel kort in het koffie mengsel te doen om dit te voorkomen? En worden de lange vingers wateriger naarmate je de tiramisu lang laat staan?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heb t vandaag voor de eerste keer gemaakt en volgens mij is het goed gelukt, ben heel erg benieuwd of het heerlijk smaakt. Het is alleen veel te veel, is het mogelijk om Tirmaisu in te vriezen?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Tip: Was de eieren goed met water en zeep, dat vermindert de kans op salmonella aanzienlijk!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik maak het al jaren en vind het super lekker!!
Maar....
tip tip super handige tip !!!

het kan veel gemakkelijker en de smaak is het zelfde naar mijn mening!
Gebruik ipv. de eieren: 3 mona toetjes met slagroom kant en klaar, waarbij je gelijk de mascapone en suiker kan toevoegen.
+ de rest van de ingredienten en klaar!!

Heerlijk voor de snelle en lekkere keuken!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie I.p.v. lange vingers is verse zelf gebakken cake een hele lekkere afwisseling!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik laat de koffe atijd afkoelen en sop de lange vingers met de gesuikerde kant naar boven heel kort in de koffie. Vervolgens leg ik de lange vingers ook met de gesuikerde kant naar boven in de schaal. De likeur meng ik door het beslag.
Om te voorkomen dat het een drassige boel wordt moet je de eiwitten helemaal stijf kloppen en heel voorzichtig door het beslag van de eigelen spatelen. Blijkt het dan nog drassig te zijn, kun je een half gelatineblaadje overwegen. Kan bíjna niet fout...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Recept Tiramisu (zonder eieren)
(6 personen)

1 pakje Italiaanse lange vingers (200 gr)
3 dl espresso of andere sterke koffie, gezoet
11/2 dl koffielikeur, amaretto, rum (naar eigen smaak)
100 gr basterdsuiker
500 gr mascarpone
2 theelepels cacao
1/4 liter slagroom
(5 blaadjes gelatine)
het merg uit 1 vanillestokje

Meng de gezoete, afgekoelde, koffie met de likeur en week de lange vingers hierin kort. Zeef het overgebleven koffiemengsel, verwarm het en los hier op het vuur de geweekte gelatineblaadjes in op. Klop de mascarpone los met het vanillemerg, de suiker en het afgekoelde gelatinemengsel. Klop de slagroom stijf en meng die door het mascarponemengsel. Vet een rechthoekige schaal dun in, leg op de bodem een laagje geweekte lange vingers, hierop een dikke laag van het mascarponemengsel en herhaal dit tot de lange vingers op zijn. De bovenste laag moet mascarpone zijn. Laat in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie, minstens 12 uur opstijven. Neem de tiramisu uit de koelkast en bestrooi hem door een zeefje met de cacao.
Het recept kan ook zonder gelatine

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Tip: lekkere lange vingers haal je bij een (italiaanse) delicatesse zaak of een banketbakker.

Tip: gebruik een cake-vorm die je met plasticfolie hebt bekleed. Na het opstijven kun je deze makkelijk omkeren op een schaal en mooi bestuiven met cacao en chocoladekrullen.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo allen,

Waar kan je die speciale lange vingers halen???

En ik vroeg me af of de vraag al beantwoord was, dat je de dooiers en het eiwit weer moet mengen (terwijl dit al eerder afgesplitst is...)

Alvast bedankt

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ben nu een echte Italiaan...
Ik vin je recept goed maar het kan beter...
Als je echt goede tiramisů wilt moet je het een nacht in de koelkast laten staan...
Kusje

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie In drie woorden: Fan-tas-ties!
Slechts een 9 omdat ik ooit een tiramisú in Italië heb gehad waartegenop nog geen enkele tiramisú heeft gekund, maar voor de rest: geweldig.

Ik heb meegenomen de tip van de twee eiwitten en vier eidooiers. Ik heb de eiwit geklopt tot ik een fysio nodig had. Ik heb 500 gram mascarpone gebruikt en originele savoiardi.

De vingers heel kort in de koffie gedoopt. (Eén flinke kop, gemaakt met de pergulator: goed sterk!).
En als drank gebruikt drie borrelglaasjes Irish Mist. Volgende keer Three Wood proberen, of een heerlijke Islay.

In elk geval na een etmaal koelkast heerlijk stevig! Niet drassig, niet sterk, maar goed in evenwicht qua smaak.

Zeker aan te bevelen. Ik ga em vaker maken en lekker expirementeren met verschillende drankjes....

Mjam

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een kleine aanpassing aan het recept:
500 gram mascarpone
4 eierdooiers en 2 eiwitten
100 g poedersuiker
Eiwitten kan je ook met mixer stijfkloppen (in ca 5 min), als je de schaal omdraait blijven de eiwitten hangen in de schaal
Zeker 12 uur in koelkast.
Kan verder niet misgaan

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Om de tiramisu zo stevig mogelijk te maken is het heel belangrijk om, nadat je alles apart opgeklopt hebt, MET DE HAND, heel langzaam het eiwitschuim met een spatel er door heen te roeren, dus niet mixen!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik heb t gemaakt voor 10 personen.. en tis totaal mislukt!
de mix van masercapone, en de eieren werd bij mij echt super dun en nu ist een soort soep!! ik hoop echt dat t in de koelkast nog wat harder wordt ofzo!
maar toch bedankt voor je recept

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hallo,

ik vroeg me af hoe stijf het eiwit opgeklopt dient te worden? Ik heb het idee dat dit voor de stevigheid van de creme van invloed is?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie nou, ik heb m gemaakt hoor deze kerst, voor de schoonfamilie. ze hebben meteen een stemming gehouden of ik nou officieel toegelaten kon worden in de familie (zijn erg gesteld op toetjes) en jawel, ben officieel toegelaten, unaniem! thanks voor t recept dus ;-)

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Niet allemaal tegelijk.... Jeetje..ik wil het graag met de kerst maken hoor!!! (dit jaar...).

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Ik ben er al uit, ik las niet goed..(maar het staat er ook niet echt duidelijk..hihihi..), maar ik las even alle berichtjes terug, wat is het nou, 250 of 500 gram mascerpone??? Ik heb het gemaakt laatst met 250 gram, en vond het heerlijk! Maar misschien is het met 500 gram wel nog lekkerder... Wie o wie weet hierop het antwoord??

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik heb even een vraagje. In regel staat dat je een mengsel moet maken van eierdooiers en eiwit, nu komt mijn vraag: die moest je toch scheiden?? Graag even antwoord hierop, , want het lijkt me berelekker, en wil het graag maken voor de kerst!! Groetjes, Anka

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ipv lange vingers.... neem eens een plakje groot-moeders-cake... nog lekkerder

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik maak dit recept al jaren met veel succes, jammergenoeg lees ik dat het bij veel mensen een drassige zooi is geworden.
Toch iets fout gedaan dan!
Tip: leg de lange vingers droog in de bak, besprenkel ze dan stuk voor stuk met een grote eetlepel met koffie en dan met de likeur, gebruik ook weer niet te veel vocht want als het gerecht in de koelkast staat (12 uurtjes min.) trekt het vocht vanzelf in de nog droge gedeeltes van de lange vinger en maakt deze mooi zacht en cakeachtig.

Zelf ga ik hem nu eens maken met minder eiwit en mischien de gelatine.

Als ik dit maak maak ik een klein desertschaaltje met tiramisu die ik dan alvast opeet terwijl de grote bak opstijft en onaangeroerd kan blijven!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Bij appie heijn kun je gepasteuriseerde eigeel en eiwitjes in cupjes kopen! Dan verklein je drastisch het salmonella gevaar

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Awel, kheb het vandaag gegeten, mijn schatje had het klaargemaakt (recept hier gevonden) njam njam :p die lust ik wel :p wat lust ik wel? ;)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik vond t superlekker, had de lange vingers alleen iets te nat laten worden, maar de reacties waren positief :)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hahaha jongens...t is heerlijk;) bedankt voor t recept van jamie oliver, was iets te laat met alles opschrijven!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie voor hoeveel personnen is het recept van de tiramisu van jamie oliver??

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo allemaal,
Dit recept lijkt me echt super.
Weet iemand hoe het precies zit met rauwe eieren en salmonella? Iemand klachten gehad na het eten van deze tiramisu? Het lijkt me namelijk echt een lekker recept, maar 6 eieren is behoorlijk veel...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie oke....als je tiramisu drassig is... dan is ie echt niet te eten!...dan doe je iets echt niet goed!..wat gaat er dan niet goed?....Hoe krijg je hem lekker stevig???

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie welwelwel, het lijkt echt een eerlijk recept en die zal ik ook proberen in mijn Restaurant!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heerlijk recept.vind iedereen in mijn omgeving.
gevolg is dat ik bijna elk weekend wel een sta te maken.
geeft niet hobby is hobby

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De tiramisu van Jamie Oliver is echt heel erg lekker:

Tiramisu
Door de Naked Chef


Dit is een favoriet, voor iedereen. Het schaafsel is echt heel gemakkelijk te maken en ze maken het specialer.

Ingrediënten
Voor de tiramisu:
• 110 g witte chocolade van goede kwaliteit, gesmolten
• 4 scheuten espresso
• Tia Maria koffielikeur
• Cacaopoeder om te bestrooien
• 1 reep pure chocolade van goede kwaliteit voor het schaafsel

Voor de spons:
• 110 g poedersuiker
• 4 eieren
• 50 g gesmolten boter
• 85 g gezeefde bloem
• 30 g cacaopoeder van goede kwaliteit

Voor de vulling:
• 500 g mascarpone
• 70 g poedersuiker
• 2 eidooiers
• 100 ml ‘Vin Santo’ (of een andere Italiaanse dessertwijn)


Bereiding

1. Maak eerst de spons. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren en de poedersuiker totdat het luchtig wordt. Voeg op deze volgorde de gesmolten boter en dan het cacaopoeder en het bloem toe. Giet het mengsel over bakpapier en bak het in de voorverwarmde oven in 10 minuten. Laat na die 10 minuten de spons afkoelen
2. Om de vulling te maken, doe mascarpone, poedersuiker, eidooiers en Vin Santo in een kom en meng tot het ´smooth´ is.
3. Om de tiramisu te af te maken, verdeel de spons en druk het in de bodem van een ondiepe bakvorm. Sprenkel de koffie, de Tia Maria en de gesmolten witte chocolade erover. Drapeer de mascarpone-vulling erover en zeef er een laagje cacaopoeder overheen. Om schaafsel te maken heb je een groot mes nodig, schaaf het mes over de ´rug´ van de chocola naar je toe zodat je mooie krullen krijgt. Leg deze krullen op de tiramisu

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Voor een nog lekkerder, smeuiger resultaat, gebruik ik een mengsel van 1/2 mascarpone en 1/2 volle roomplattekaas. Ik voeg dan wel een dubbele hoeveelheid suiker toe (zuurtegraad van de plattekaas)

Voor het mengsel amaretto/koffie, gebruik ik evenveel likeur als koffie. Hierin dop ik de koekjes, ipv het vocht over de koekjes te gieten. Zo riskeer je geen natte bedoening bij het opdienen.

toch minstens 24 u in de koelkast

smakelijk!

Heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Wist ej dat je van ademen ziek wordt. De kans op kanker is namelijk groter. Wist je dat als je in een zwembad zwemt de kans op geslachtsdeelinfecties groter is dan in bad?? Wist je dat even in het gras liggen in je tuin de kans op huidkanker verdubbelt? Wist je dat als je je kat aait en dan niet je handen met ph neutrale zeep wast je ofwel een schimmle kan krijgen ofwel uitgedroogde handen kan krijgen. Dan spreek ik nog niet over het feit wat er gebeurt als je perongelijk likt aan je handen achteraf!!!!
Ik denkt dat rauwe eieren best geschikt zijn voor tiramisu dus.
vriendelijke groeten Katrien

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ooit van Salmonella gehoord? En wat er gebeurd als al je gasten na je etentje in het ziekenhuis belanden door het eten van besmette Tiramisu? En wist je dat maar 1% van de eieren niet besmet zijn met Salmonella? TIP: maak je toetje zonder rauwe eieren, gebruik slagroom, gaat net zo goed. En je

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Kan je de tiramisu al n dag vantevoren klaarmaken (met veel dingen is dat juist lekkerder) of moet het echt op de dag zelf?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie hoelang duurt het klaar maken???? reageer snel!!!!!!!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie TIRAMISU IS ALTIJD LEKKER....LENE ..TIP VAN VRIENDEN ....BIJ RECEPT 3 DUVELS VOEGEN OF 3 CARLSBERGS ....DEZE KAN JE DAN UITDRINKEN, ALS ALLES IN DE KOELKAST STAAT OP TE STIJVEN...HIEP HIEP HOERA...

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie echt een super recept!!!!!
was een succes als toetje na het kerst diner.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie ik heb het nu 2x klaargemaakt. de eerste keer was het echt suoer, toen maakte ik het klaar voor 4 personen. Van alles nam ik dus 2/3. De tweede keer waren we met 6 personen. Het resultaat was kwalitatief uitermate teleurstellend. Conclusie: dit recept is niet geschikt voor 6 personen! Mijn zwager vond het wel lekker, maar die had te veel gezopen

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heb onlangs tiramisu gemaakt met speculoos ipv lange vingers... LEKKER!!

tip: ipv koffie verwarm de amaretto en voeg er oploskoffie aan toe.

smakelijk!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Toen ik het recept las, dacht ik: wat veel werk. Ik heb het daarom bij de glaasjes likeur gelaten. 't was erg lekker. hik....

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie gebruik eens i.p.v. lange vingers de koekjes van
Petit Beurre van de Beukelaer.
Ook zeer lekker

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie voeg ipv van ameretto of zo, eens wat sherry, cream of medium .... heerlijk

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Hello,

Geweldig recept ik gebruik geen drank erin maar heb wel 2 zakjes vanillesuiker door het eidooiermengsel gegooid. Ook heb ik in plaats van 6 eieren 4 eieren gebruikt en 500 gram Mascarpone. Heerlijk!!

*SMILE*

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb de tiramisu gister gemaakt en het is heerlijk. Heb wel idd 500 gram mascarpone gebruikt en heb de lange vingers maar heel even gedrenkt, nog een tip om te verkomen dat het te drassig wordt is om de eiwitten echt heel stijf te slaan en niet alleen maar schuimig. Zo wordt ie net lekker stevig.En nog iets: el is eetlepel!
kokkerel ze ellen

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ik maak Tiramisu liever met petit beurs. Veel vaster en ik vind dat zooooooo heerlijk. Mijn vriend eet het liever met lange vingers.
Groetjes

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ik ben chef van een zeer goed restaurant, en voor al deze die hier op dit recept commentaar hebben dat het slecht is ofzo, dat ze dan es naar mij komen, want dit is een zeer goed recept, alleen, het is 500gr mascarpone ipv 250gr

gegroet,
chefkok van "de syphon" uit Damme

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ik vind tiramisu gewoon waanzinnig lekker. Neem idd wel 500 gr mascarpone voor 6 eieren :-)

eet ze lekker

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Vergeet vooral niet ***500 gram mascarpone*** door het eiwit mengsel heen te mengen.
Wel zo lekker, denk ik.
Poehee.
Je kunt het wat zachter en mengbaarder maken door hem van te voren op een warmer plekkie te zetten.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie okee ff een goed receppie dan maar.
4 bakken dubbele espresso zetten en af laten koelen in de koelkast
*******
250 gr eiwit (gepasteuriseerd) of kakelvers
250 gr poedersuiker
(**samen opslaan tot de dikte van een negerzoen vulling**).
In een schone bak doen(de bak waar het uitkomt hoef je niet af te wassen hebben we nog nodig).
In de koelkast zetten.
*******
4 gelatine blaadjes (wellen in een bakje water)
1 cognac glas amaretto
(**amaretto in een steelpan verwarmen,NIET KOEN!(anders verliest gelatine zijn bindkracht),en de gelatine nadat hij is uitgeknepen(gewoon in je hand nemen en uitknijpen) er in oplossen,goed doorroeren!.(liefst van het vuur af doerroeren).
Als er geen soort van plastic draden meer aan je garde zitten is het goed.
Terug koelen in de koelkast of een koele plek!.
******
100 gram Eigeel (gepasteuriseerd) of kakelvers
**(Eigeel in de bak waar het eiwit uitkwam met een mixer goed stevig opslaan (zeker wel 3 minuten) totdat hij goed stevig van consistentie is en dan het afgekoelde amaretto mengsel er in een pisstraaltje langzaam al mixende bijdoen.
Je zult zien dat het volume aanzienlijk toeneemt.
Spatel er dan luchtig (geen roerbeweging maar een schepbeweging) het eiwit mengsel doorheen)).
******
2 pakken lange vingers
**(Neem een mooie schone diepe langwerpige bak en en leg hier een bodem in van lange vingers die eerst door het koude espresso mengsel zijn gehaald.
Mijn ervaring zegt horizontale rij links horizontale rij rechts en het midden met verticale,alleen als de bak zo staat dat de korte zijde voor je neusje staat..!
De helft van het mengsel erop.
Dan maak je weer een laag espresso vingers en de rest van het mengsel erop.
Afdekken, 1 dag laten staan in de koeling.
Lekker stukkie uitsnijden, cacao erop strooien ,beetje slagroom.
For it is.....unhuman.

Richard.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie stop eens met die oude maten zoals "el"
we zijn tenslotte toch in de 21 ste eeuw?

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie hahahahahahahahhhahah.......6 personen uit italie is het ook goed als ik het zelf op vreet of moeten die italiaanse mensen het opvreten in ieder geval is het lekker maar dat stukje over 6 italianen is echt belachelijk!!!!!!!HAHAHAHHAHAAHAHHAHAHHAHHAAHHA

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Waar moet de suiker bij!!??? In het recept zelf konden we niet vinden waar die 6 lepels suiker bij moesten. PS: hoort tiramisu zo te stinken??

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie erg leuke recept. was erg leuk om te maken, lukte ook prima. iedereen thuis genoot er ook van, dus bedankt ;p

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie dit is een normaal tiramisu receptje ,om te vermijden dat je tiramisu een drassig geheel wordt moet je de lange vingers besprenkelen met de koffie ,je kan de vingers ook even in de koffie dopen maar zorg er dan voor dat de koffie afgekoeld is ,om smeltende suiker te vermijden
vragen ? mail maar ,bye

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ik ben met school bezig ik zoek hoe ik marcapone moet maken rescept

Datum
Naam
Waardering 3 van 10
Reactie Hmmm...zeg, is dit niet een recept voor tiramisoep? Bij mij werd dit recept één drassige zooi! Erg jammer!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie kan iemand mij zeggen waar tiramisu vandaan komt? want ik moet een werkje vo ned make en ik weet echt nie wa da ik daar moet gaan over vertelle, dus please kan IEMAND mij helpe het is echt heel dringend.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie als je bij de suiker nog twee zakjes vanillesuiker toevoegd weet je helemaal niet wat je overkomt. en om het helemaal af te maken tussen de lagen creme gesmolten chocolade(pure met 70%cacao) gieten die na het afkoelen lekker knapperig wordt. Njammiedeprammie

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Al vele verschillende recepten uitgeprobeerd. Deze is weld eminste. Lange vingers komen gewoon bovendrijven. Als ik 0 kon geven, deed ik het!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie ik heb vandaag de dit recept uitgeprobeerd de smaak is heel lekker alleen vind ik het spijtig dat mijn tiramisu te vloeibaar is en een beetje te schuimachtig

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie OVERHEERLIJK, ik moet zeggen dat ik nog een beginner ben en dit recept is heel makkelijk, ik heb denk ik alleen het eiwit niet genoeg opgeklopt, want de marscapone was niet luchtig/stevig genoeg, maar.... de tiramisu was HEERLIJK!
Ik heb zelf 2 borrelglaasjes Tia Maria gebruikt en 1 borrelglaasje Amaretto, hmmm.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Zoo, wat een heerlijke tiramisu! De complimenten aan diegene die dit recept heeft gemaakt. Ook al zit er weinig mascarpone, maar ondanks dat echt verukkelijk!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie zalig. ik heb mijn gasten gelijk het recept mee moeten geven

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Deze tiramisu is echt heerlijk. De drie borrelglaasjes mogen wel iets minder zijn maar verder is hij geweldig. De hele familie kent hem al inmiddels. Nou bedankt dus.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb gisterenavond dit recept uitgetest met enige vrees omdat er toch wel heel weinig mascarpone in zit als je het vergelijkt met andere Tiramisu recepten maar de smaak was zo duizelingwekkend lekker dat we met drie in een nammidag tijd de hele pot hebben leeg gelekt!
De moeite waard om te proberen dus !!!

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie kan iemand mij zeggen hoe tiramisu ontstaan is?

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Haha, 6 personen uit Italië. wat een smakelijke grap. Heb je hem he? SMAKELIJK => receptensite. Hahahaha. AL EVEN FIJNZINNIG ALS JOUW OPMERKING, IDIOOT! 6 personen uit Italie TSSS

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie dit gerecht schijnt goed genoeg te zijn maar waar haal ik die 6 personen uit Italië?? Of mogen we het zelf opeten??

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit gerecht is hartstikke lekker! Zeker en vast het proberen waard!