RECEPT SZECHUAN RUNDVLEES

Vlees gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 350-400 gr dunne bami
  • 1 el olie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 uien, fijngesneden
  • 4 tl geraspte gember
  • 350-400 gr rundvlees, in dunne reepjes gesneden
  • 2 kleine groene paprika's in dunne reepjes
  • 0,6 dl oestersaus
  • 2 el soyasaus
  • 1 1/2 tl sambal
  • 250 gr tauge
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 2 el pinda's
  • 5-6 lenteuitjes, in ringetjes

Bereiding

Kook de noedels en giet af. Tijdens het koken van de noedels de wok verhitten op hoog vuur. Voeg de olie toe en roerbak de uien 2 minuten, voeg de knoflook, gember en vlees toe. Roerbakken tot het vlees bruin wordt, voeg de paprika en oester- en soyasaus, de sambal en roerbak 2 minuten. Als laatste de tauge en tomaten toevoegen, verhitten. Dan de noedels toevoegen en goed mengen op het vuur. Bestrooien met de lenteui en pinda's.

Recept 3 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Gemakkelijk te maken, snel klaar en ook nog overheerlijk!!!

Zeker voor herhaling vatbaar.