RECEPT SPAGHETTI BRUSCHETTA
Recept voor de bruschetta als pasta gerecht, nu dus niet op brood maar door de pasta. Wat voller gemaakt door de gegrilde kip erbij.
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.
Ingredienten
- 2 kipfilets, plat geslagen
- zout en peper
- ca. 350 gr. dunne spaghetti
- 4 grote tomaten, ontzaad en in blokjes
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 1 bosje basilicum, grof gehakt
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- geraspte parmezaan
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de verpakking.
Meng de tomaat, olijfolie, basilicum en knoflook en breng goed op smaak met zout en peper. De azijn erbij en goed mengen. Op kamertemperatuur laten komen.
Als de pasta klaar is afgieten en dit bij de tomaten doen en goed mengen. Naar smaak parmezaan erbij.
De kip in mooie reeptjes snijden en op de pasta leggen.
Serveren met parmezaan er apart bij, nog wat olijfolie eroverheen sprenkelen en smullen maar.
Tip
Het tomatenmengsel kun je 's ochtends al maken, dit 'marineert' dan lekker. Wel zorgen dat het op kamertemperatuur is! Dan is het geen koud pasta gerecht.
Erg geschikt voor bij een bbq, dan zonder de kip.