RECEPT SOPA DE GARBANZAS

Maaltijdsoep afkomstig van de Canarische Eilanden .zeer smakelijk en toegankelijk .

Soep gerecht uit Spanje voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 blikken kikkererwten,200 gr.Chorizo, 200gr.ham, 1 prei, 1rode paprika, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 3 aardappels, pot runderbouillon, 3/4 tlpl koenir(geelwortel)3 tlpl paprikapoeder, peper, worstershiresaus, tabasco, 1 schep suiker, scheut droge sherry, olijfolie .

Bereiding

Fruit zachtjes in olijfolie, daarna blokjes aardappel , fijngesneden knoflook, gesneden paprika en prei. Afblussen met scheut sherry en de runderbouillon, ipv 3 potten water 2 potten water voor meer smaak. Aan de kook brengen . Koenir, paprikapoeder, peper, worstershire, tabasco, suiker erbij . Halverwege de kooktijd van de aardappels de gesneden chorizo en ham en laat die garbanzas (kikkererwten Bonduelle) ook maar even meepruttelen. Dit is een ruraal gerecht, hoeveelheden dus naar eigen inzicht of het geheel ontbreken daarvan. Prachtige kleur, garbanzas! Amad Goossens

Recept 22 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!