RECEPT LAMSKEFTAS MET COUSCOUS
Gekruide lamsschijfjes of worstjes met een limoen couscous waarin verder kruiden als peterselie en koriander zitten.
Vlees gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 750 gr. lamsgehakt
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 1 el olijfolie
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl paprika
- 1 tl ketumbar (gemalen korianderzaad)
- 1 tl zout
- 1 tl grof gemalen peper
- 1/2 tl cayenne peper
- 1 handjevol gesneden korianderblaadjes
- 2 kopjes kippebouillon
- 2 kopjes couscous
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
- 1/2 bosje peterselie, gesneden
- 1/2 bosje koriander, gesneden
- 2 el pijnboompitjes, geroosterd
- 1 lenteui in ringetjes
- sap van 1 limoen
Bereiding
Ondertussen de couscous en hete bouillon mengen in een grote schaal. Bedekken met folie en 5 minuten laten staan. Daarna samen met de kruiden, lenteui, pijnboompitten, limoen, zout naar smaak, met een vork los maken.
Grillen in hete grilpan of lekkerder nog op bbq. Bestrijken met olijfolie als ze klaar zijn, ca 2-3 minuten per kant.
Serveren op de couscous, daarbij nog wat kikkererwten en je hebt een hele maaltijd.