RECEPT KROKANT CHINEES BUIKSPEK
Erg lekker spek uit de oven met five spice en een super krokant korst
Vlees gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten

- 500-600 gram mager spek aan een stuk met zwoerd, een mooi vierkant stuk is het makkelijkst
- 1 tl zout
- 1/3 tl five spice poeder
- 1/2 tl witte peper
- 1/4 tl suiker
- 1 el shoaxing wijn
- 1 el lichte sojasaus
- stuk aluminium folie
Bereiding
Meng het zout, peper, fivespice en suiker. Wrijf het vlees (alleen vlees, niet de zwoerd) in met dit mengsel.
Met een scherp mes/vork oid gaatje prikken in de zwoerd, heel veel gaatjes, niet te diep. Dep de zwoerd goed droog. Met aluminium folie inpakken zodat het vlees bedekt is en de zwoerd aan de bovenkant onbedekt. Laat minimaal 1 nacht in de koelkast staan, onbedekt, om de zwoerd te drogen.
Verwarm oven voor op 210 graden. Zet het spek, incl folie, in de oven, ca. 1 uur. Ik zette mijn oven op circulatiegrillen en op het laatste kwartier de grill aan om het extra krokant te krijgen, pas op met de grill het verbrand zo snel. Neem vooral de tijd, de zwoerd moet echt door en door krokant worden.
Serveer met kantonese noedels.