RECEPT KIP MET SESAM

Gevogelte gerecht uit Japan voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gr kipfilet in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 rode peper in dunne ringen (zaadjes verwijderd)
  • 3 lente-uitjes in stukjes
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels kippebouillon (tablet)
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout, peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Bereiding

Roerbak de kip in de olie ongeveer 5 minuten.
Roer de knoflook, rode peper en lente-ui erdoor en bak nog 2 minuten.
Voeg de sojasaus, bouillon, het citroensap, zout en peper toe en warm
alles even goed door.
Rooster het sesamzaad in een droge koekepan en strooi het voor het
serveren over de kip.

Serveer er gebakken mihoen bij.

Recept 15 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het is gemakkelijk te maken en heel erg lekker. een aanrader voor mensen met weinig ervaring van koken. (ben zelf namelijk 16 =P)