RECEPT TORI NO KARA AGE (GEFRITUURDE KIP)

Gevogelte gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 750 - 800 gram gefileerde kippedijen (of kipfilet)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el gembersap
  • 2 el sake
  • 0,5 - 1 el zou
  • 1 el sesamolie
  • 2 - 2,5 el bloem
  • 1 teentje knoflook gehakt

Bereiding

Snijd de kip in kleine stukjes. Meng het gembersap, zout, soja, sake en sesamolie. Goed mengen, voeg de bloem toe en weer goed mengen. Kip toevoegen en goed bedekken en liefst een tijdje laten marineren.

Verhit de olie goed voor, rond de 180 C en frituur de kip in 3-5 minuten gaar. Goed laten uitlekken.

Lekker in combinatie met andere japanse gerechtjes in een bento-doos.

Recept 7 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie toevoeging aan het recept!

bloem met maisbloem mengen en kipfilet ipv kippedijen. Verse gember geraspt.
daarna met behulp van stokjes oppeuzelen en dippen in kikkoman met scherpe (dijon) mosterd!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Dat zijn wel erg veel kippedijen/kipfilets... :-)