RECEPT KALKOENFILET IN MOSTERDSAUS

Gevogelte gerecht uit Nederland voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 300 gr kalkoenfilet
  • 2 eetl olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • teen knoflook
  • 2 eetl mosterd
  • peper en zout
  • bakje verse dragon
  • boter
  • 3 eetl crème fraîche
  • 2 eetl madera
  • 0,5 eetl thaise vissaus

Bereiding

Snijd de kalkoenfilet in dobbelstenen. Meng in een kom1 eetl olijfolie, de citroensap, fijngehakte knoflook, wat peper en zout, 1 eetl mosterd en een eetl fijngeknipte dragonblaadjes en marineer hierin de kalkoenfilet. Zet een nacht in de koelkast.
Verhit in een koekenpan 1 eetl olijfolie en een klontje boter, haal het vlees uit de marinade en bak het op hoog vuur 4 minuten. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan.
Doe wat water in de pan, en roer de aanbaksels los. Voeg 1 eetl mosterd toe, roer goed door en doe vervolgens de crème fraîche erbij. Tot slot een scheutje madera, een scheutje thaise vissaus en een hand fijngeknipte dragonblaadjes.
Doe het vlees weer terug in de saus en laat even goed doorwarmen. Als de saus te dik wordt nog wat water toevoegen.
Lekker met rijst en boontjes.

Recept 10 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!