RECEPT INDONESISCHE SPERZIEBONEN
Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang-Wondergem
Groente gerecht uit Indonesie voor 4 personen
Ingredienten
Bereiding
Verhit een wok en laat de olie er even doorwalsen. Laat de ui 3 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, zachtjes fruiten. Schep knoflook, sambal oelek en de boontjes er door. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen nogmaals 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg daarna de suiker of goelah djawa, sereh of citroenschil en daun salam of laurierblad toe.
Schenk er 1 deciliter water en de kokosmelk bij (of kokosrasp). Laat alles aan de kook komen. Schep alles enkele malen om. Temper de warmtebron. Laat alles 8-9 minuten zachtjes sudderen. Spoel intussen de taugé enkele
malen in ruim koud water. Laat de taugé daarna uitlekken. Schep de taugé 1 minuut voor het opdienen door het gerecht.
Voeg naar smaak wat zout toe.
Presentatie: doe alles over in een lage voorverwarmde schaal. Verdeel de tomatenreepjes en seroendeng er over.
Tip: voor zachte malse boontjes zout toevoegen voordat het kookt, wilt u liever knapperige boontjes dan het zout pas toevoegen na het afgieten.