RECEPT HORENSO NO GOMA AE (JAPANSE SPINAZIESALADE)

(Opgestuurd door Jeanette)

Spinaziesalade met sesamdressing

Groente gerecht uit Japan voor 2 personen

Ingredienten

  • 300 g verse spinazie
  • Sesamdressing
  • 2 eetlepels sesamzaad,
  • 1/2 theelepel suiker,
  • 1,5 eetlepel sojasaus,
  • 2 eetlepels dashi

Bereiding

Maak de dressing. Rooster daarvoor het sesamzaad in een droge koekepan (zonder olie) op matig tot hoog vuur onder voortdurend omschudden, om aanbranden te voorkomen, tot de zaadjes gaan poffen. Doe ze meteen in een kom en leg 1 theelepel apart als garnering. Stamp de rest van het hete zaad in een stenen vijzel tot pasta of vermaal het. Voeg de overige ingredienten toe en vermeng alles goed.

Breng zoveel water aan de kook dat de spinazie net onderstaat. Voeg dan 1/4 theelepel zout toe en vervolgens de spinazie; eerst de stengeldelen en laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg dan het bladgedeelte toe, laat 1 minuut koken en uitlekken. Spoel af onder stromend water in een vergiet, druk nog wat uit en snijd de spinazie in stukjes van 2,5 cm. Vermeng vlak voor het serveren de spinazie met de sesamdressing en doe over in afzonderlijke kommetjes. Bestrooit tenslotte met het bewaarde sesamzaad.

Recept 46 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Klinkt goed. Ik ga hem vanavond maken met bospaddenstoelenbouillon i.p.v. dashi en serveer er rundvleesreepjes bij met zilvervliesrijst en/of Chinese eiermie.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Superlekker, heb wel wat tips om veel sneller klaar te zijn: de spinazie kan ook in de wok slinken, is wat minder omslachtig en minder waterig. En een goede vervanger voor geroosterde en gevijzelde sesamzaadjes is tahina, sesampasta (te koop bij de natuurwinkel).

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit vind ik zelf de lekkerste manier om spinazie klaar te maken. Heel gemakkelijk eigenlijk, ik zorg er meestal wel voor de het nog warm is en doe als de spinazie gaar is alles in een vergiet en druk met een lepel het meeste vocht eruit, pas dan doe ik de saus/dressing erdoor.