RECEPT HAINANESE KIP RIJST
Recept voor kip met rijst gekookt in de bouillon met dips voor de rijst en kip. Toppertje uit Maleisie, waar ik het voor het eerst had.
Gevogelte gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
Bereiding
Vul de kip met lenteui en gember.
Breng en pan met water, waar de kip in past, aan de kook en laat daarna zachtjes pruttelen. Schuim dit goed af! Laat dit 30 minuten pruttelen. Haal de kip er dan uit en leg in ijswater. Bewaar de bouillon en maak die op smaak met zout, sojasaus.
Bak de stukjes vel uit tot er wat vet uit komt, bak hier de knoflook en gember zachtjes in. Haal de stukjes vel er uit en meng de rijst met de knoflook gember.
Doe dan de rijst in de rijstkoker met 4 kopjes bouillon (op smaak). Laat de koker zijn ding doen.
Smeer ondertussen de kip in met sesamolie en snijdt in stukken. Schenk hier de dressing over.
Serveren met een kopje bouillon, rijst, sausjes chili en ketjapsaus en wat plakjes komkommer.
Variatie
Standaard hoor je de kip te koken en serveren, ik heb liever krokante kip. Ik bak de kip dus met vel tot krokant.