RECEPT ZOUT EN PEPER KIPFILET

Lekker gerecht wat super past bij gebakken rijst of noedels. Varieer met bijvoorbeeld gefrituurde uitjes of knoflook, erg lekker.

Gevogelte gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • ca 700 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 200 gram aardappelzetmeel
  • 2 el zout en 2 el grof gemalen peper en 1 el gehakte spaanse peper, gemengd
  • Frituurolie
  • 5 stukjes gember geraspt
  • 2 lenteuitjes, gehakt
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 tl japanse sojasaus
  • 1/2 tl suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 el shoaxing wijn
  • 1/2 tl witte peper, gemalen
  • 1 ei

Bereiding

Meng alles voor de marinade samen en marineer de kip hier in voor 20 minuten.

Verwarm de olie tot ca 170 C, het moet meteen gaan borrelen als je er iets in doet.

Meng de kip met het aardappelzetmeel en klop af. Frituur in porties tot mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi met zout, peper en chilimengsel.

Eventueel kun je het nu nog eventjes roerbakken met wat ui, knoflook en paprika.

Serveren met nasi of bami.

Recept 75 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!