RECEPT GEHAKTBALLETJES MET SPINAZIE EN KIKKERERWTEN

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 el olie
  • 500 gram lams- of rundergehakt
  • 1 ui, geraspt
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • zout en peper
  • 300 gram spinazie
  • 2 el boter
  • 1 tl paprikapoeder (liefst scherpe)
  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 250 gram Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl gedroogde munt

Bereiding

Maak het gehakt aan met de ui, komijn, koriander, zout en peper en rol er kleine balletjes van. Bak ze aan alle kanten bruin in de olie in ca. 5 minuten.
Was de spinazie en verwijder eventuele dikke steeltjes. Smelt 1 el boter in een pan en voeg de spinazie toe. Laat afgedekt 1 minuut koken tot de blaadjes geslonken zijn. Voeg de kikkererwten toe en zout en peper en roer alles goed door. Leg de gehaktballetjes erbovenop, voeg een scheut water toe en laat afgedekt 20-25 minuten stoven.
Smelt de resterende boter in een pannetje en roer er het paprikapoeder door. Roer de yoghurt los in een schaaltje en meng er de knoflook, de munt en een snufje zout door. Giet het paprikabotersausje over het gerecht en serveer met de yoghurt.

Recept 14 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik vond dit een lekkere combinatie van smaken, en ik ben dol op kikkererwten hmmm