RECEPT GEGRILLDE KIP MET PASTA EN KNOFLOOKROOM

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Gegrillde kip met pasta en knoflookroom
  • 600-700 gr kipfilet
  • 1 kopje shitakes
  • 1/2 kopje verse basilicum, gehakt
  • 2 kopjes spinazie, schoongemaakt
  • 4 zongdedroogde tomaajes op olie, in reepjes
  • snufje peper en zout
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 2 kopjes knoflookroom (recept volgt)
  • 300 gr gekookte pasta
  • scheut witte wijn
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Wrijf de kipfilet in met olijfolie en grill op barbecue of grillpan. Snijdt dan in dunne reepjes.

Roerbak de kip met de shitakes, zongedroogde tomaten, gedrooge basilicum en zout en peper. Voeg een scheut witte wijn toe en bak nog 30 seconden. Voeg de knoflookroom, spinazie en verse basilicum toe. Reduceer ongeveer 3 minuten. Voeg de pasta toe en gooi goed om. Kook nog 2-3 minuten.

Serveer met Asiago of Parmezaanse kaas.

Knoflook room
(1 liter)
3 kopjes teentjes knoflook, schoongemaakt en gehakt
3 dl witte wijn
3 dl kippenbouillon
1 liter slagroom

Doe de knoflook in een stoofpan met de wijn en laat reduceren tot het vocht bijna weg is. Voeg dan de bouillon toe en laat hetzelfde gebeuren. Voeg dan de room toe en breng aan de kook. Haal van het vuur af en pureer met een staafmixer de knoflook in de room.

Restjes zijn gekoeld 10 dagen houdbaar.

Recept 35 keer bezocht en 43 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 12 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In één woord: briljant!
Want: stiklekker, simpel, en niet duur :-)
Ik maak dit al jaren.

tips:

Maak de knoflookroom een dag van tevoren, na een dagje koelkast is het nog lekkerder.

Trek je niks aan van de groene kleur die je knoflook soms krijgt bij stoven in wijn, de smaak is er niet minder om

De knoflookroom gaat ook prima bij garnalen in de wok...

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk gerecht. Super goed gelukt. Zelfs mijn man die helemaal niet van pasta houd heeft 2 boorden zitten bunkeren !!!
Echte aanrader !

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Zeer goed in de smaak gevallen! Zelfs de niet pasta eter vond dit uitmuntend! Bedankt voor de recipe

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Echt een geweldig recept ik heb hetzelf in mn eentje voor 18 mensen moeten maken en ze vonden het heerlijk ze vroegen zelfs wat het recept was maar ik ga toch nog wat moeilijkers uitzoeken ik hou wel van een uitdaging.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Geweldige Pasta!
ik gebruik trouwens liever oesterzwammen dan Shi-take's, kwestie van smaak waarschijnlijk

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie ikzelf vond het niet zo bijzonder maar de kids waren er gek op ze hebben paddstoelen en spinazie gegeten zonder het te weten geweldig

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 9
Heerlijk en makelijk. Kijk ook op:
www.tastethat.nl
Doeiiiiiiiiii.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk! Zelfs de kinderen vonden het zalig en dat wil wat zeggen hoor.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie hoeveel zongedroogde tomaten dan? en waar kan ik shitakes kopen, of wat kan ik als vervaning gebruiken?

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Vandaag dit recept klaargenmaakt: geweldig lekker.Ik heb drie bolletjes knoflook gebruikt, had geen idee hoeveel knoflook in 3 kopjes gaat.
Ook heb ik 3 bekerjtes room gebruikt, (750 ml. ipv 1 liter). De room met knoflook heb ik zeker 45 minuten zachtjes in laten koken ipv 3 minuten, dit werd een mooi gebonden saus.
Het was al met al echt een topper!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit is hemels. Nog nooit zo een lekker pasta geproefd. Yummy.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Geweldig goed recept!
Niet moeilijk om te maken en echt heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Heel erg lekker!
Ik heb overigens geen drie kopjes knoflookteentjes in de room genomen maar drie teentjes...

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie In een woord: HEERLIJK!!!!!!
Alle ingredienten pasten perfect bij elkaar.
Ik maakte het zelf klaar voor mijn familie en ze vonden het allemaal 1 van de lekkerste pasta's die ze ooit hadden geproefd.
Dus..: PROBEREN!