RECEPT GARNALEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
Vis gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 1 pak scampi’s, ongeveer 28 stuks
- 100 gr boter
- 200 ml olijfolie
- 8 teentjes knoflook, geschild en fijngesneden
- zout
- peper
- indien pikant gewenst: Cayennepeper
Bereiding
2. Ontdooi de scampis, pel ze en verwijder eventueel de zwarte darm. Verdeel de boter en de olijfolie over 4 ovenvaste niet te grote ovenschaaltjes (niet groter dan een diameter van 17cm).
3. Kruid de boter en olijfolie al een beetje met zout en peper. Zet de ovenschoteltjes een minuut of 7 in de voorverwarmde oven totdat de boter gesmolten is.
4. Haal de ovenschoteltjes uit de oven, verdeel de scampis over de 4 ovenschaaltjes met de knoflook. 7 scampis per persoon. Kruid nogmaals lichtjes met zout, peper en eventueel Cayennepeper.
5. Meng alles goed om en plaats de schaaltjes met de scampis in de oven voor nogmaals 10 minuten of totdat de scampis mooi roze van kleur zijn.
6. Haal uit de oven en dien warm op. Lekker met stokbrood, ciabatta of focaccia.
Opmerking:
Serveer verse of gedroogde pasta hierbij en een lekker slaatje, b.v: rucola, raddachio of een frisse ijsbergsalade.