RECEPT GANZENLEVER MET PREI

Recept met ganzenlever, eventueel te vervangen door eendenlever. Dit recept is opgestuurd door Sabine Vanheste

Salade gerecht uit Frankrijk , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 6 preistaven,
  • 4 schijfjes ganzenleverpastei,
  • 4 eetl. olijfolie,
  • boter,
  • 1 sjalot,
  • 2 eetl. sherryazijn,
  • kervel,
  • peper en zout

Bereiding

Laat de prei supergaar stomen, kruiden met peper en zout en laat nog wat stoven in een klontje boter. Meng de sherryazijn met de olijfolie en de fijngehakte sjalot. Warm de vinaigrette lichtjes op. Schik de preistaven op een bord, leg er de schijfjes ganzenleverpastei op en giet de lauwwarme vinaigrette erover. Versier met plukjes kervel.

Recept 6 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Salade van garnaaltjes met Feta en kwarteleitjes
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 8 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik lees het al.
ikke ikke ikke en de dieren kunnen stikken.
en dat doen ze dan ook.
in het voer,dat voor jullie ganzenlever naar binnen
wordt gepropt
egoisten.

mw.hoff

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie eenvoudig, lekker en je brengt eens rap iets anders op tafel als voorgerecht...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dan eet ik maar gras, want gatverdamme. DENK ALSJEBLIEFT EENS NA! Hoe ver moeten we gaan om een delicatesse in stand te houden .. ?

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ganzenlever wordt misschien op een voor leken onorthodoxe manier verkregen, maar daar stoor ik mij totaal niet aan. Wie het niet moet, kan altijd nog gras eten.
Voor wat betreft de prei, het volgende :
bij de aankoop van Flandria-prei heb je de garantie dat deze op een milieubewuste manier geteeld is, en krijg je daarenboven een gezond afweermiddel tegen kanker door de aanwezigheid van flavanoïden en fructolen.
Om van de lekkere smaak nog maar te zwijgen ...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie jaaa echt een lekker recept hoor..lekker om te eten...echt smullen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ben vegetariër en heb die keuze bewust gemaakt. Je hoeft mij dus niks te vertellen over het "andere dierenleed"...

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Het recept is makkelijk te doen voor mensen die niet zo veel ervaring hebben in de keuken, maar die toch met een exclusiever product willen koken. Om nog even te reageren op het zielige gedeelte kijk eens om je heen wat er met de rest van de dieren gebeurt je hebt zeker geen idee. Of misschien wel. Het is wel grof maar andere dieren doodmaken niet dan?? als ik of jij daar nog eens bij na moet gaan denken. ik eet alles mmmm

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Marscha, surf jij de hele dag sites af op zoek naar recepten met ganzen- en eendelever, opdat je dan kunt posten hoe zielig het is voor het dier?

Over meningen geven gesproken: die van jou hoort wat mij betreft thuis op een red-de-dieren-forum of iets in die trant, en niet op een receptensite waar mensen lekkere (ganzelever)recepten met elkaar willen delen.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik vind het ook heel zielig voor die preistronken, die worden gewoon levend gekookt. Long live fruitarians!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een erg lekker recept. Wel heel zielig voor al die prei planten.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Helemaal eens met de stelling van Laura. Ganzenlever is iets wat ieder mens met ook maar een héél klein beetje geweten niet door zijn keel zou kunnen krijgen. Voor meer uitleg hoe gruwelijk de produktie van dit produkt is verwijs ik graag naar de website van bijvoorbeeld Wakkerdier (www.wakkerdier.nl)

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Met alle respect hoor, iedereen moet zijn/haar eigen mening lekker uiten ( en dat ga ik nu ook doen), maar ik vind ganzenlever een produkt wat op zo'n gruwelijke wijze is verkregen dat het verboden zou moeten worden voor de verkoop!
De ganzen worden in kleine stallen gehouden en meerdere malen per dag onder dwang gevoerd door middel van een trechter tot aan de maag. Daarom wordt de lever vele malen groter dan wat normaal is en noemen wij het opeens een dellicatessen!
Alsjeblieft, koop dit niet, want zolang wij dat wel doen blijft de vraag ernaar en moet er dus geproduceert worden!
In dit recept is ganzenlever heel goed te vervangen door iets anders.....
Groetjes
Laura