RECEPT ESPRESSO GRANITA

Eens iets anders dan een gewoon tasje koffie!

Zoete gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 vanillestokje, alleen het zaad
  • 250 ml dubbel sterke Espresso koffie
  • 250 ml water
  • 85 gr suiker
  • 125 ml koude room
  • 3 eetlepels poedersuiker

Bereiding

Haal het zaad uit de vanillestok, leg het in een kommetje en overgiet met de hete espresso en laat afkoelen. Het suiker in 250 ml water 5 minuten laten koken zonder erin te roeren. Passeer de espresso door een zeef bij de suikersiroop. Doe de espressomengeling in een bewaardoos of diepvriesbakje en zet gedurende 2 uren in de diepvries. Haal de granita elk half uur uit de diepvries en klop stevig op om ijskristallen te voorkomen. Klop de room samen met de 3 eetlepels poedersuiker stijf op.

Serveertip:
Vul ¾ van een glas of koffietas met de granita. Neem een flinke theelepel van de room en leg de theelepel met de room op de granita. Direct opdienen.

Recept 4 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Ik vond het niet zo lekker, maar om te bereiden was heel leuk.