RECEPT CHOCOLADETAART

Recept toegestuurd gekregen van Carla Westerbeek

Zoete gerecht uit Nederland , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 tablet pure chocolade 72% cacao
  • 100 gram roomboter
  • cacao
  • slagroom

Bereiding

De eieren scheiden. De 2 eierdooiers in een schaal. Het eiwit in een andere schaal, de chocolade au bain zachtjes laten smelten, de roomboter laten smelten (niet bruin laten worden).

Bij het eigeel toevoegen, de suiker, de gesmolten roomboter, en de gesmolten chocolade, dit allemaal goed door elkaar roeren. Het eiwit van de 2 eieren goed opkloppen tot het aan de vork (of klopper blijft hangen).

Het eiwit heel voorzichtig door het andere mengsel met de chocolade enz. roeren. Nu in het kleinste (ronde) bakblikje (van de Hema) vetvrijpapier op de bodem leggen. Het papier en de zijkant met boter insmeren. De hete luchtoven op 150 graden (gewone oven op 160) 40 minuten in de oven.

In het bakblikje laten afkoelen. Na afkoelen op bord overbrengen en ruim bestrooien met cacao poeder. Als garnering in het midden 2 blaadjes basilicum of munt o.i.d. neerleggen.

Dit met vers geklopte slagroom en je visite blijft terugkomen.

Recept 14 keer bezocht en 145 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,2 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Misschien zou je er wel lekkere noten tussen kunnen doen? denk aan walnoten, pecannoten etc etc

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Toevoeging:
De tablet chocolade moet 100 gram zijn en niet zwaarder.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een heerlijke taart.
Ik heb de dubbele hoeveelheid gebruikt in een vorm van 26 cm.
De taart kwam heel mooi en hoog uit de oven.
Maar... binnen 5 minuten zakte de taart in!!
De smaak was prima, maar hij zag er nu een beetje rommelig uit...

Wat heb ik fout gedaan??

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lieve Yesmin,

Wat lief van jou om voor je moeder als zij moe thuis komt het chocoladetaartje te bakken.
Jij mag trots zijn op jezelf. Jij krijgt van mij een 10!
Groetjes,
Carla.


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Haai ik heb het geprobeerd, en ik ben ene meisje van 12.
Het is me gelukt dus ik ben heel erg blij.
Ik heb het voor mijn moeder gemaakt voor als zij zometeen thuis komt. Dan is zij altijd heel erg moe en dan maak ik het klaat mer 2 blokjes choco (wit)
n ook nog chocomelk=)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie een heel lekker en eenvoudig resept echt lekker!!!!!




;) xxx ;)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Help! Ik weet niet wat ik fout doe. Taart rijst mooi maar dan barst die, bij het afkoelen zakt ze in en de bovenste laag komt los van de rest. Er zit dan zo'n 2 cm ruimte tussen de "korst" en de bodem.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Nog ongeveer twee weken. ....dan komt er een boek van Carla uit!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Sorry ik bedoel natuurlijk dat ik had gelezen dat er 100 gr chocolade in moet....

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik begrijp er niks van...

Bij mij is het ook prut geworden.
Nou had ik natuurlijk pas naderhand al het commentaar gelezen dus ik heb niet gezien dat er werd gezegd 150 gr chocolade. Ik heb denk ik 150 gr gebruikt.
Zal het daaraan liggen dan. Verder is alles precies gedaan zoals het er stond. Ik heb ook het eiwit heel schuimig geklopt met de mixer.

Ik probeer al maanden een goede chocoladecake/-taart te krijgen maar het lukt me maar niet, ik dacht misschien deze wel en dan mislukt het weer!

Koken gaat me prima af maar bakken is echt dramatisch.....haha, misschien iemand tips?

groetjes Hilde

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Nee, er komt geen bloem aan te pas.
Gewoon het recept volgen en je zult zien hoe heerlijk het is.
Er kan wel iets minder suiker in. 80 i.p.v. 100 gram
Carla.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie en hoort er geen bloem bij????

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hey,

Ik heb een poging gedaan om deze chocoladetaart te maken, maar doordat ik het eiwit niet stijf kreeg is het niet meer geworden als een grote drab. Dus een tip voor als je deze taart maakt: zorg dat er absoluut geen eigeel bij het eiwit zit, want je hele taart mislukt daardoor:(

Groetjes Judith

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik heb het taartje gemaakt en heb het recept drie maal in de bakvorm gedaan om een grotere taart te verkrijgen. wat ik miste in het recept was de methode om te merken wanneer de taart gaar is. sommige taarten moeten helemaal droog garen en anderen een beetje 'sompig'blijven, nu wist ik het niet. ik heb de taart telkens maar een beetje langer in de over gedaan tot ik dacht dat het goed was. de taart heb ik versierd met glazuur en mooie roze decoraties voor de verjaardag van mijn dochtertje. het was heel geslaagd vooral het samen versieren en opeten!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hey, ik denk dat het heeeeeeeel lekker word gezien het andere commentaar....
Ik kon nergens een goed chocolade taart recept vinden dus bedankt dat hij hier staat =P
nou doei...♥

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie het is zooooooooooooooo ssll goed van jullie we hebben het gebrobeert en het luktee ook nogg het was mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm heeeerlijk zelfss

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-jes
Calrla en Andrea

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Beste Carla,

Ik schrijf dit bericht namens mijn moeder. Ik had het recept aan mijn moeder gegeven (ze is 89). En ze wil jou bedanken ze heeft nog nooit zo`n lekker taartje geproeft, ze heeft het taartje nu al geregeld voor ons klaar gemaakt. Elke zondag als we komen staat het chocladetaartje klaar met een toefje zelf geklopte slagroom.

Ook bedankt namens mijn broer en zussen.

Groeten Freek.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Voor mij was het te veel chocola.
Ik hoop dat de visite voor mij terug komt en niet voor de chocoladetaart.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie vreselijk lekkker

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekker!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mijn vraag: is het mogelijk dit recept maal twee te doen om een grotere taart te krijgen???

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoi Carla, wat een heerlijk taartje is het echt nodig
om het papier met boter in te smeren? zelf doe ik dat niet. Ik heb er ook heel veel sukses mee, woon in zuid frankrijk en heb er zelfs de eerste prijs mee gewonnen met een wedstrijd tussen de dorpsvrouwenwie het lekkerste dessert kon maken. Wil toch wel iets zeggen als je van franse vrouwen wint, was dan ook supertrots! zelf heb ik het papier niet rondgeknipt maar een cm boven de rand van het blik afgescheurd, als je deze dan er tegenaan laat zitten
en ook over het papier cacoupoeder strooit dan ziet het er super uit! verder is het heerlijk om er in het midden wat aardbeien op te leggen met een beetje munt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie bij mij word de chocola erg slap terwijl ik alees doe wat er staat wat is het probleem?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kokkie,

Omdat je dit probleem ook had met een andere chocoladetaart denk ik dat je even op het volgende moet letten.

- Laat je wel de oven eerst voorverwarmen?
- je oven op 160 graden zetten!

Ik hoop dat het je dan lukt, want het is wel echt de moeite waard!

succes
Carla.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hee allemaal
ik heb de Chocolade taart ook gemaakt maar toen hij afgekoeld was, was de bodem ene prut.
Toch heb ik precies gedaan wat er in het recept stond en toch is het mis gegaan. Ik heb al eerder een ander recept geprobeerd en toen was de bodem ook ene prut geworden. Dus ik weet het nu ook niet meer.
Dus kunnen jullie mij vertellen wet ik dan moet doen of veranderen?

Alvast bedankt Kokkie

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het taartje is voor 4 personen, dan heb je een lekker puntje.
Het blikje wat ik heb gekocht bij de Hema heeft een een diameter van 16cm.
Deze chocoladetaart met(verse slagroom) serveer ik niet alleen bij de koffie, maar is ook heel leuk als dessert!
puntje taart- bolletje vanille ijs met stukjes chocolade en verse slagroom (klein beetje
als je hebt een blaadje basilicum in het midden leggen, staat heel feestelijk!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Voor hoeveel personen is dee chocoladetaart?

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Wat een heerlijk taartje en ook zo makkelijk om te maken!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat een verukkelijk taarje, heb nog nooit zoveel complimenten gehad!
Lijkt op een culinair taartje uit een tearoom, echt chapeau!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het gewicht van de tablet chocola is 100 gram.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het is misschien handig als je aangeeft hoeveel gram de 'tablet' chocolade is... ;)