RECEPT AYAM PEDIS (HETE KIP)

Dit recept is vrij eenvoudig te maken en is gewoon super, je moet natuurlijk wel van wat pittiger houden ;-). Kip in sambalsaus.

Gevogelte gerecht uit Indonesie voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Ayam Pedis (Hete Kip)
  • 4 kipkarbonades, met vel, inwrijven met wat zout
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 4 el sambal oelek
  • 2 el gula djawa
  • 2 el ketjap
  • 1 salam blad
  • 1 serehstengel, achterkant gekneusd
  • 1 daun jeruk blaadje
  • water
  • olie om te frituren

Bereiding

Frituur de kip tot krokant en laat uitlekken (kan ook op bbq, misschien nog wel lekkerder!).

Hak knoflook en ui in keukenmachine, bak dit in wat olie tot geurig. Voeg dan de ketjap, sambal, salam, daun jeruk, gula djawa en sereh toe.

Laat dit even pruttelen en voeg dan de kip toe met een kopje water.

Proeven of er nog meer sambal of gula djawa bij moet (tenminste, ik houd van een zoet pittige saus).

Laten pruttelen tot de kip zacht is, als het te droog wordt nog wat water toevoegen.

Serveren met rijst en een pilsje ;-).

Recept 3 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept, een soort van kip in sambal badjak. De sambal oelek bepaalt de heetheid, let daar dus op bij inschatten hoe pittig het is. Doe er wat gekookte en daarna gebakken eieren bij voor sambal goreng telor.