RECEPT AARDAPPELSTOOFSCHOTEL MET FETA EN AMANDELEN
Een stevige vegetarische ovenschotel
Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen
Ingredienten
- 1 kg aardappels, geschild en in vieren gesneden
- 12 sjalotten, geschild en heel
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 2 wortels, in schijfjes
- 4 tomaten, in vieren gesneden
- 4 Turkse paprika's, in ringen
- 12 zwarte olijven
- 200 gram feta
- 200 gram gehakte amandelen (ongezoet)
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl suiker
- 1 el azijn
- 6 el olijfolie
- 2 el gehakte peterselie
Bereiding
Verhit de olie in een zware braadpan en bak hierin de aardappels tot ze beginnen te bruinen (doe dit eventueel in porties). Voeg dan de sjalotten, de knoflook en de wortels toe. Bak het geheel nog 5 minuten en doe het dan over in een ovenschaal. Strooi er de suiker en de kruiden over en leg de tomaten, de paprika's en de olijven ertussen. Strooi er zout en peper over en sprenkel de azijn er gelijkmatig over. Verbrokkel vervolgens de feta en verdeel deze samen met de amandelen over het geheel. Bak 3 kwartier in de oven. Garneer met de peterselie en dien op. Lekker met Turks brood en Turkse yoghurt met knoflook.