RECEPT AARDAPPELS BOULANGERE

Dit recept is echt heel lekker en gemakkelijk!

Groente gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Aardappels Boulangere
  • 750 gram bloemige aardappels, geschild in dunnen plakjes
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 dl kippen- of groentebouillon
  • 2 tl vers tijm
  • 40 gr. boter
  • zout en versgemalen peper
  • 4 stukken folie van ca 30x30 cm.

Bereiding

Verdeel de aardappels over ieder stuk folie en leg een bergje in het midden. Breng de folie omhoog rond de aardappels en verdeel de knoflook, ui, bouillon en tijm over de 4 pakketjes. Strooi wat zout en peper over de aardappels en verdeel ook de boter over de 4 pakketjes. Knijp de randen van de folie bij elkaar om te verzegelen. Verwarm de pakketjes in een voorverwarmde oven (180-200 C) ca. 15-20 minuten.

Deze pakketjes kunnen ook perfect op de barbecue!

Recept 28 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie uhm dat smaakte niet het was goor je moest er meer aardappels in doen dan is alles prfect wat ik zeg

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb het gemaakt met rozemarijn ipv tijm. Vind ik perfect passen bij aardappels. Was goed.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit is een erg lekker en gemakkelijk recept. Ik heb hetzelfde principe ook al een keer gebruikt om ratatouille te maken en ook bij worteltjes was het resultaat erg smakelijk.

Het makkelijkst is eigenlijk dat je het in de oven zet en verder gaat met de andere delen van de maaltijd.