RECEPT VLAAMS STOOFVLEES
Recept voor het lekkerste gerecht bij verse frites, stoofvlees. Heerlijk!!!
Vlees gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 500 gr. runder stoofvlees in grote dobbelstenen
- 200 gr. uien, in halve ringen
- 1 el worcestershiresaus
- 1 1/2 tl suiker
- 1 1/2 tl zout
- 1 eetlepel mosterd
- snuifje fijn gemalen tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 koffielepel azijn
- boter
- bloem
- peper van de molen
Bereiding
Doe het in een stoofpan.
Bak in dezelfde koekepan de uien bruin (voeg eventueel nog wat boter toe).
Als de uien mooi bruin gekleurd zijn, giet er dan wat water bij en en maak de aanbaksels los onder voordurend koken.
Voeg het uienmengsel bij het vlees.
Voeg water bij het stoofvlees zodoende dat het juist onder staat, dit is belangrijk, onder water dus.
Voeg suiker, azijn, laurier, tijm, mosterd, peper en zout toe.
Breng het stoofvlees aan de kook en laat ca 2 uur zachtjes sudderen onder deksel. Voeg eventueel wat water toe.
Eventueel extra verdikken met roux.
Als de saus gebonden is, doe er dan nog een scheutje worcestersaus bij.
Proef en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.