RECEPT VELDSLASOEP MET ROOM EN GEBAKKEN GARNALEN

Recept toegestuurd gekregen van Yvonne

Soep gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 ui
  • 2 bakjes veldsla
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • verdikkingsmiddel
  • 4 eetlepels room of vervangroom
  • 100 gram verse roze garnalen

Bereiding

Stoof de ajuin met een beetje boter tot deze glazig is, voeg vervolgens de veldsla toe en laat slinken.

Voeg de bouillon toe, laat 20 min. zachtjes koken.

Pureer de soep.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak. Bak de garnalen krokant in een weinig olie of boter. Doe de garnalen op een bord, hierover 1 soeplepel room, doe hierover de soep. Smakelijk eten.

Recept 5 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Komkommer roomsoep
Slasoep
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Klinkt erg lekker. Maar moet het niet '1 eetlepel room' zijn i.p.v. '1 soeplepel room'?