RECEPT VEGETARISCHE SCHNITZEL OF TOFU MET PITTIGE SALSA, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Mexico voor 2 personen
Ingredienten
- VEGETARISCHE SCHNITZEL MET PITTIGE SALSA voor 2 personen vegetarisch
- Neem je in plaats van schnitzels tofu dan is het recept ook voor veganisten.
- 2 veg.schnitzels
- 2 tomaten
- klein gedroogd pepertje
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- mespuntje geraspte nootmuskaat
- mespunt kaneel
- 1 dl water
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui goudbruin, voeg de knoflook uit de pers toe. Dan mogen de in stukjes gesneden tomaat, tijm, nootmuskaat en kaneel er bij. Maal het pepertje in de vijzel voordat je het toevoegt. Blus het af met water en laat 15 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Zet het gas dan uit en voeg de suiker en citroensap toe. Doe de salsa in een kom en laat afgedekt een uur rusten.
Bak de schnitzels 8 min. om en om in wat olie en serveer ze met de salsa. Geef er een frisse komkommersalade en bruine bonen bij. Je kunt de bonen ook door rijst vervangen.
Een eetlepel crême fraîche smaakt heerlijk bij de bonen en salsa.