RECEPT VEGETARISCH GEVULDE PAPRIKA

Serveer hier bv. rijst met krenten en noten en een salade bij

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kleine groene paprika's (de lichtgroene Turkse zijn het pittigst)
  • 200 gram feta
  • 2 eieren
  • 2 el gehakte verse dille
  • 1 grote tomaat
  • 2 tl gemalen rode peper of scherpe paprikapoeder
  • zout
  • 3 el gesmolten boter

Bereiding

Snijd de kapjes van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en was ze.
Meng de feta, eieren, dille en rode peper en vul hiermee de paprika's. Snijd de tomaat in 4 schijfjes en leg deze als een dekseltje op de paprika's.
Plaats de paprika's in een pan, giet er 100 ml water bij met een snufje zout en 2 el gesmolten boter. Zorg ervoor dat de paprika's niet om kunnen vallen (paprika's met een platte onderkant zijn uiteraard het beste) en laat ze met het deksel op de pan op laag vuur in 30-40 minuten gaar worden.
Serveer warm met de resterende el gesmolten boter eroverheen gegoten.

Recept 7 keer bezocht en 50 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Klinkt lekker, maar wat moet ik met de eieren doen? eerst koken? Of gewoon mengen?