RECEPT VARKENSVLEESBALLETJES OP EEN STOKJE

Vlees gerecht uit Japan , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 3 gedroogde shitakes (geweld in wat water) fijngesneden
  • 4 lenteuitjes fijngesneden
  • 450 gram varkenshaas, fijngesneden in de keukenmachine
  • 2 eieren
  • 1 1/2 tl lichte sojasaus
  • 2 tl mirin
  • 1/2 tl zout
  • panko (Japans broodkruim)
  • frituur olie
  • en satehstokjes
  • Saus
  • 1 dl sake
  • 1 dl mirin
  • 0,8 dl sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 0,8 dl bouillon
  • japanse rode peper mengsel
  • sap van 1 citroen

Bereiding

Meng champignon, lenteui, vlees, eieren, soja, suiker en mirin in een grote schaal. Op smaak brengen met zout en peper en goed mengen. Wat panko er door doen weer mengen. Vormen tot balletjes van ca. 4 cm. Balletjes door broodkruim rollen en die er zachtjes indrukken.

De balletjes bakken in de hete olie tot gaar. Uit laten lekken en aan stokjes doen.

Voor de saus, de ingredienten mengen (behalve de citroen) en aan de kook brengen en eventjes in laten koken. Af laten koelen en het citroensap er bij doen.

Saus serveren bij de stokjes.

Recept 22 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Pittige Italiaanse worst
Pittige gehaktballetjes
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!