RECEPT VARKENSSTOOFSCHOTEL MET APPEL EN AARDAPPEL

De smaak van appels past goed bij varkensvlees. In deze schotel wordt de smaak nog versterkt door cider.

Vlees gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 grote hals- of schouderkarbonades
  • 50 gram boter
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • 4 grote aardappels, geschild en in dunne schijfjes
  • 2 wortels, in dunne schijfjes
  • 2 appels, geschild en in dunne schijfjes
  • 2 tl gedroogde salie
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper
  • 1 1/2 el mosterd
  • 300 ml cider
  • 200 ml kippenbouillon

Bereiding

Smeer de bodem van een lage, rechthoekige ovenschaal in met boter. Bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel hier de uiringen en de schijfjes wortel en appel over. Strooi er de salie en zout en peper over en leg de laurierblaadjes erop. Bedek alles met de resterende schijfjes aardappel. Strooi er nog wat zout en peper over.

Kruid de karbonades met zout en peper en smeer één kant in met mosterd. Leg ze met de mosterdkant onder op het gerecht. Giet er de cider en bouillon over en leg hier en daar klontjes boter. Dek de schaal af met een deksel of zilverfolie.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de schotel 45 minuten. Verwijder het deksel of de folie en bak de schotel nog 15 minuten.

Recept 5 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Eenvoudig gerecht met uitstekende smaken!