RECEPT VARKENSHAASJE IN SINAASAPPELSAUS

Vlees gerecht uit Spanje voor 2 personen

Ingredienten

  • 2 varkenshaasjes (350 gr)
  • 3 perssinaasappels
  • 1 a 2 dl droge sherry (naar smaak)
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • salieblad
  • 2 tl maizena
  • flinke klont margarine
  • zout
  • peper

Bereiding

Kruid de varkensfilet met zout en peper.
Smelt de margarine in een pan en bak de varkenshaasjes aan beide kanten bruin (zelf houd ik ze mals van binnen, dus niet doorbakken).
Voeg de sherry toe en laat sudderen op laag vuur.
Voeg dan de kippenbouillon toe, 2 geperste teentjes knoflook en fijngehakt salieblad (Tijm vind ik persoonlijk ook lekker hierbij).
Neem een rasp en rasp de schil van twee sinaasappels in de pan.
Pers de twee geraspte sinaasappels uit (apart, niet in de pan) en voeg twee tl maizena toe aan het sap. Goed mengen.
Voeg dit mengsel toe aan het vlees en laat het geheel sudderen tot de saus gebonden is.

Snijdt de derde sinaasappel in partjes.
Serveren met het sausje over het varkenshaasje en de partjes als garnering. Heerlijk met gabakken aardappeltjes en verse salade.

Recept 7 keer bezocht en 58 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Kikkererwten met chorizo
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie geen sherrryyyyyç!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! veel te straf en drogon toevoegen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In plaats van salie of thijm een klein beetje dragon aan de saus toevoegen is heerlijk! Niet te veel, wnat dragon heeft een sterke smaak.