RECEPT THAISE RUNDVLEESCURRY

Vlees gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 ml kokosmelk
  • 3 el Thaise rode currypasta
  • 500 gram rosbief, in dunne reepjes
  • 10 sjalotten, in vieren
  • 1 kaneelstokje
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 el ongezouten pinda's
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el gula jawa of bruine suiker
  • 3 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml water

Bereiding

Verhit een wok of braadpan op halfhoog vuur en giet er 100 ml van de kokosmelk in. Voeg de currypasta toe en bak dit 5 minuten al roerend. Doe het vlees erbij en bak het bruin. Voeg nu de rest toe behalve de aardappels en laat het geheel op laag vuur 20 minuten sudderen. Doe de aardappels erbij (voeg eventueel een scheutje water toe) en laat nog eens 15 minuten sudderen (de saus moet nu ingedikt zijn).
Lekker met jasmijnrijst.

Recept 10 keer bezocht en 105 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie echt jammie de pammie!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Geweldig lekker!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Topgerecht!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie We zijn net begonnen met dit nu al heerlijke recept en ik moet effe reageren. Het bakken van de pasta met melk gaat prima omdat het een gebakken papje word ;-) waarin het vlees prima bruin wordt. Daarna doe je de rest van de melk erbij en wordt het pas sudderen......Als we het op hebben geven we de rest van het commentaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als kok wil ik toch het volgende kwijt
a) hoe kan je pasta in melk bakken?
b) en hoe kan je vlees bruin bakken in de melk +pasta?
c) als je een recept geeft ,doe het dan A.U.B duidelijk,want:a)+b) noemt men of koken of stoven en niet ``BAKKEN``
Moest het kwijt