RECEPT THAISE KNOFLOOKGARNALEN IN PITTIGE SAUS

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Baktijd: 10 minuten

Vis gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg grote, rauwe garnalen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 2 theelepels fijngesnipperde gember
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes in ringetjes
  • 4 eetlepels olie
  • 60 gram bamboescheuten in reepjes (blik)
  • 2,5 eetlepels zoete chilisaus
  • 2,5 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel maismeel
  • 1 klein bosje basilicum

Bereiding

1)Garnalen pellen; staarten laten zitten, zwarte darmkanalen verwijderen. Garnalen platdrukken
2)Ui pellen en in verticale, hale ringen snijden.
3)Ui, knoflook, gember en chilipeper in de olie roerbakken tot alles zacht is. Garnalen toevoegen en roerbakken tot ze kleur krijgen en beginnen op te krullen. Bamboescheuten toevoegen en goed warm laten worden.
4)Chilisaus, vissaus, water en maismeel vermengen , in de pan schenken en al roerend laten koken tot alles indikt.
5)Basilicumblaadjes door de garnalen roeren, en meteen opdienen.

Recept 14 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie een theelepel cumcura er bij, niet slecht.